Weeribben marathon niet voor watjes

Gepubliceerd op 13 april 2015

Vrijdag prachtig zomers weer……en de voorspellingen voor zaterdag: “Vanwege de wind heeft de organisatie ervoor gekozen de slechtweer route uit te zetten”. Ok, net als bij de twee- en skiffhead weeronline en de buienradar in de gaten houden.

Gelukkig viel het ’s morgens mee. Vijf Zwolsche ploegen* stonden fris rond 8 uur 30 klaar om in te stappen voor de 50 km. “Hebben we alles? Is de boot klaar? Kussentjes, startnummer, eten, drinken, kaart, routebeschrijving, gps gereed?”

De ploeg van Ruben/ Roderick/Herwin/Herman/Lies  beten de spits af met startnummer 1. Gevolgd door een 2e HC4* ploeg met aan boord: Roel/Wijbrand/Toon/Paul/Agnes. Zij hadden geluk. Bij het opriggeren van de Oldeneel bleken de bouten het spontaan te begeven. Gelukkig bood de Agniet uitkomst! Met nog niet afgestelde voetenbankjes, handschoenen die niet aan waren, een verdwenen ton toch scherp aan de start.  

Na de heren gingen de dames (DC4*) van start met twee blauwvinger ploegen, nml Kitty/ Linda/ Marie/Astrid/Rian & Jeanette/Marjolijn/Helena/Maaike/Jobke.  De dames geven aan dat de spanning na de start ombuigt naar strijdlust. Zij gebruiken deze marathon als voorbereiding op de 11-steden: “We willen onszelf testen en gaan uiteraard hier ook voor de winst.” 

Jaap/Katinka/Sandra waren de hekkensluiter van de ZRZV-ploegen in de MixC2. Na mijn vraag even wat te mailen hoe de marathon ging kwam de reactie van de ploeg DC4* (Jeanette) al snel binnen en deze komt overeen met de MixC2*. Op Kanaal Beukers werden tegenstanders ingehaald om vervolgens in cadans door te trappen. Meerdere ploegen worden ingelopen, een goed gevoel in een mooi landschap. De boot loopt lekker, al is het water soms wel erg smal en zuigen de slootjes. De sfeer is goed. Met nog een kilometer of elf te gaan begint het te regen. 
Met de regen tegen de ramen vergezeld van wind  de prijsuitreiking. DC4*Jeanette/ Marjolein/Helena/Maaike/Jobke roeiden hun tegenstanders naar huis in een strakke tijd van 4 uur 40 minuten. Ook Jaap/Katinka/Sandra  verdienden een  kuidenbitter met 30 minuten voorspong op nummer 2 in de MixC2*
Voor alle uitslagen: klik hier

Dit smaakt naar meer. Dus wie gaat er mee naar de Nieuwland marathon op 25 april? Wees er snel bij dit kan nog tot 16 april. 

Voor het zover is staat volgend weekend het NK-klein (Hollandia) op het programma te Bosbaan. Ditmaal 2 km boord-aan- boord races op een 6-ploegsbaan.  John, Joost, Killian, Isabel, Ralf, Jasper, Martine, Celine, Marloes, Laura, Marjolein en Fenny hebben zich reeds ingeschreven. Succes met de laatste voorbereidingen.  We volgen jullie!

Sandra Schaap