Wedstrijdzeilers doen het goed in eerste wedstrijd

Gepubliceerd op 4 mei 2017

Op woensdagavond 3 mei stond de eerste zeilwedstrijd van de verenigingscompetitie voor dit seizoen op het programma. Georganiseerd op het Heegermeer door WV De Meeuwen uit Leeuwarden. Naast de Meeuwen en de ZRZV varen in deze divisie ook nog WSV Sleattemermar en KWV Langweer mee.

Elke vereniging zeilt met drie boten mee, elk bemand door twee personen. Op een avond worden twee wedstrijden gezeild, waarbij het puntentotaal per vereniging mee telt in het resultaat. Omdat Desiree verhinderd was, kon Rob gelukkig nog tijdig een vervanger met veel zeilervaring aantrekken in de persoon van Tom Horst.

Voor het ZRZV team was de bootindeling als volgt:
Nr 40: Arnoud Huberts & Jan Halm
Nr 41: Rob Kijk in de Vegt & Tom Horst
Nr 42: Jan Sije Huismans & Andreas Derks

Met een oostelijke wind van ongeveer drie Beaufort werd er met twaalf Valken naar het Heegermeer gevaren. Heerlijke omstandigheden voor een zeilwedstrijd, want het bleef droog en de wind zakte niet in. Nog voor de start van de eerste wedstrijd kregen Jan Sije en Andreas met materiaalpech te kampen, waarbij hun mast naar beneden kwam. Dikke pech voor de mannen en een flinke aderlating voor het team, want dit betekende automatisch een laatste plaats voor deze boot. Gelukkig konden ze nog wel met een vervangende boot op tijd verschijnen voor de start van de tweede wedstrijd.

In de eerste wedstrijd deed de boot van Arnoud en Jan het goed. Ze zaten steeds bij de eerste vier en konden uiteindelijk nog meestrijden om de winst. Uiteindelijk werden ze op enkele meters nipt 2e en omdat Tom en Rob een verdienstelijke 5e plaats behaalden, eindigde de ZRZV met slechts twee boten toch netjes op een gedeelde 2e plaats.

Voor de tweede start was de ZRZV nu op volle oorlogssterkte met dit maal respectievelijk Jan, Rob en Jan Sije aan het roer. Wederom zaten de Zwollenaren met twee boten goed voorin, wat resulteerde in een 2e plaats van Rob & Tom en een 4e plaats voor Jan & Arnoud. Jan Sije & Andreas eindigden als 8e, maar omdat ze tijdens de wedstrijd gehinderd werden schoven ze nog een plaatsje op in het klassement. Een uitstekende teamprestatie die resulteerde in de 1e plaats!

Een prima begin van de competitie, die op 9 mei een vervolg krijgt in Langweer. Op 16 mei en 6 juni wordt er nog twee keer op het Slotermeer gezeild en op 6 september is de afsluitende wedstrijd in Heeg, waarbij met vier divisies tegelijk wordt gezeild.