Wedstrijdverslagen maart 2019

Gepubliceerd op 13 april 2019

Het wedstrijdseizoen is weer begonnen en ook de Zwolse was weer aanwezig. De start van het seizoen is de Heineken Vierkamp op 9 en 10 maart met een week later de Head of the River. Beide wedstrijden hadden last van onstuimig weer waardoor het programma ingekort werd of soms helemaal afgelast voor bepaalde velden. Op de Heineken Vierkamp ging de 5000 meter voor de veteranen niet door.

Heineken Vierkamp

Van de Zwolse namen aan de Heineken Vierkamp de volgende ploegen deel: een combi jeugdploeg met Bjarne Oosterhaar en Jan Jongbloed in de 4X en twee veteranen achten. De ene acht was een combi-acht met Nico Rienks, Sander Gerdes en René te Thije en de andere acht was een volledig Zwolse acht met o.a. Jaap Wessels en Paul Bouhuijs. Voor Bjarne en Jan was het hun eerste Heineken. Ondanks de omstandigheden hebben ze goed gevaren. Zeker complimenten waard. De acht van Nico heeft de Heineken in de veteranen klasse gewonnen. De volledig Zwolse acht eindigde in de middenmoot. Ondanks het barre weer, een prima wedstrijd.

De Head

De oude acht met Roelf op slag en Sjoerd als stuurman heeft niet gevaren, omdat de wedstrijd voor deze categorie afgelast was wegens te veel wind. Wel startte en won de combi acht met Nico, Sander en René. In het 4X startte een combi-ploeg van de Zwolse met daarin Jan Heerschop, Jannes van der Veen en Remond Soeren. Ze roeiden verdienstelijk en eindigden in de middenmoot.
Jelmer Immeker heeft prima gestuurd in de M18 4X+ van Daventria.

De jeugd – Twee Head

Deze wedstrijd werd gehouden op 30 en 31 maart. De weersomstandigheden waren in vergelijking tot de eerdere twee wedstrijden een stuk beter.
Aan de Twee Head hebben 4 ploegen deelgenomen. In de dames 2x veteranen Martine Gjaltema samen met Diana Pekkeriet en Mirjam Smits samen met Margre van Loon. Er deed ook een Mix 2x mee met Helen Strik en Mathieu van de Veen (4e geworden, mooi) en nog een heren veteranen 2X met Roel Berendsen en Frank Harink. Martine en Diana vonden het zo leuk dat ze nu al uitzien naar de Twee Head van volgend jaar.
De Zwolse nam deel met 4 roeiers aan de skiff Head. René ten Thije en Jaap Dorsman in het veteranen veld. Daan Sikkens in het clubveld en Jan Jongbloed in het jongens 18 veld. René ten Thije leverde een prima prestatie met een 3e plaats overall en een 2e in zijn leeftijdscategorie.

Vooruitblikken

Er komen nog volop wedstrijden aan. Voor de echte die hards is daar de 100 km Ringvaartregatta. Voor ‘normalere’ mensen is er o.a. de Spaarne Lente Race, de Skoll cup, Masters in Tilburg etc. Ook komen er weer volop 2km races aan. Dus voor wie nog roest op zijn hartkleppen heeft: volop mogelijkheden om daarvan af te komen.

Veel succes en mooie races,

Jan Bezemer
Waarnemend wedstrijdcommissaris