Wedstrijdroeiers Zwolsche nemen paspoort mee

Gepubliceerd op 12 mei 2016

Wat een wedstrijden. De blauwvingers gingen alle kanten op en namen hun paspoorten mee. Celine ging met haar wedstrijdroeisters naar München. Jasper met roeiers van De Hunze naar Bremen. De veterane roeiers namen voor de zekerheid ook hun paspoort mee naar Friesland voor de Elfstedenroeimarathon. De jongste wedstrijdroeiers & Laura waagden het om op de PWA-baan in Zevenhuizen te starten. In de Randstad, dus zij konden hun paspoort thuis laten.

En we kunnen weer zeggen: ‘Een zonovergoten geslaagd weekend voor een ieder.’

 

Bremen
Jasper een mooi blik ofwel 1e plek in de dubbeltwee met Jurjen van De Hunze. Op de vraag mail me even hoe het was een mooie weergave:
‘Vergezeld met de hele juniorengroep van roeivereniging De Hunze, startte ik (jasper) de 109e Bremen Ruder Regatta in Bremen. We waren erg benieuwd hoe we deze wedstrijd over 1500m zouden doen, aangezien de Nationale top uit regio Nord-West Deutschland hier ook aan meedeed. Met windkracht 6/7 mee en temperaturen rond de 25/30 graden, was het lastig roeien. Desalniettemin had ik samen met Jurjen (Hunze), na een snelle en goede race, in de dubbeltwee blik getrokken en een 1e tijd overall gehaald. In de skiff werd er na 2x starten nog een mooie 4e en 6e tijd overall behaald. We waren beiden zeer tevreden over de prestaties die we in de dubbel en de skiff hebben gehaald en hopen deze lijn door te trekken om over twee weken op de Hollandia een goed resultaat neer te zetten.’
Jasper gefeliciteerd met het welverdiende blik!

München
Celine ging ook German en moest verder reizen. Zij nam op vrijdagmorgen in alle vroegte het vliegtuig. Vrijdag lekker trainen en wennen aan het doorzichtige water waar je de vissen ziet zwemmen. Op zaterdag de aftrap in de vier zonder. Via de voorwedstrijden haalden zij een mooie 2e plek in de B-finale in een zwaar veld. Zondag het hoofdnummer in de M18 acht. Direct finales en het was spannend. Een 4e plek. Als de baan net 200 meter langer was geweest zat er een 3e plek in. Op naar de Koninklijke in juni!

PWA-baan te Zevenhuizen
Fleur, Misa, Sofie en Laura kozen voor een bestemming dichterbij huis, ‘De PWA-baan’. Ditmaal geen megagolven en wind. Voor de jongste meiden de eerste baanwedstrijd en dan is het toch even wennen om een eindje te lopen met de boot voordat je bij het vlot bent. Via de oproeibaan (bijna aangevaren) de start bereikt. De meiden startten in dubbels. Fleur met Anna van de Maastrichtse (M16 2x) en Sofie & Laura (M18 2x). Beide tweetjes strak uit de start. Prima cadans en een goede eerste 500 meter. Flink doorzetten met wat opzetjes en een eindsprint. De tegenstand was net wat sterker, maar het resultaat prima. Ook Laura in de skiff startte tweemaal en liet zien dat er een mooie stijgende lijn zit. Dames goed gedaan!

Friesland
De veterane roeiers hebben meer tijd nodig om op gang te komen en kiezen ervoor om op zijn minst 200 km te gaan roeien tijdens de Elfsteden Roeimarathon. Een spannende battle tussen de Zwolsche mix (helft heren en helft dames) onder leiding van Warner en de Kikarowploeg met Sandra als Zwolsche roeister aan boord met roeimaatjes van andere verenigingen. Eveneens in het Mixveld. Grappig was dat de beide ploegen goed samen opgingen en elkaar als nummer 26 en 28 steeds tegenkwamen en tijd hadden om elkaar aan te moedigen. De Kika-ploeg was uiteindelijk als eerste weer bij Wetterwille en haalde een mooie 2e plek achter de Duitse Mix. Gevolgd door de bekende Ric-mix. Voor de ploeg van Warner een strakke 4e plek in het Mixveld. De marathon kwaliteiten van de Zwolsche waren weer zichtbaar. Overall van de 81 deelnemers van alle velden (heren/dames/mix/open) behaalde Kika een 4e plek en de Zwolsche een 6e. Dat is toch een compliment waard. Een prestatie die staat. 
Er deed ook een zwolsche ploeg mee in de toercategorie en ook zij roeiden de mega-afstand over de Friese wateren. Benieuwd naar de ervaringen, spreek ze aan.

Nu ik dit schrijf roeien Jaap en Katinka in de mix2x de Ringvaartregatta. Toch altijd weer diep respect voor roeiers die deze regatta starten. Het is even non-stop 100 km roeien ofwel 9-10 uur roeien. Ze liggen op dit moment mooi op schema. Hen kennende houden ze dit vast. Benieuwd naar hun ervaring? Houd de site in de gaten.

Sandra van Hees