Wedstrijdjeugd succesvol op eerste Bosbaanwedstrijden!

Gepubliceerd op 25 april 2023

Voor de wedstrijdroeiers stonden 2 weekenden in april in het teken van de eerste 2-kilometerwedstrijden en tegelijkertijd het Nederlands Kampioenschap. Dit alles op de Bosbaan in Amsterdam.

In het 1e weekend konden junioren Jochem, Sander en Wessel zich plaatsen voor het NK in het 2e weekend. Dit verliep niet zonder slag of stoot. Eerst had Wessel een aanvaring tijdens het inroeien voor de eerste ronde, maar plaatste zich daarna alsnog voor het NK voor de 16-jarigen. Na de eerste ronde bij de 18-jarigen bleek het veld voor Sander net een maatje te groot. Jochem had wel na de eerste ronde een goede uitgangspositie verdiend om zich verder te plaatsen. Helaas: vlak voor de start begon de boot te ‘dweilen’ door het water: de vin bleek verdwenen naar de bodem van de Bosbaan: dan ben je kansloos. Wat een teleurstelling was dat.

In de dubbeltwee roeide Thijs, met maatje Luuk van Daventria in het 1e jaars-18 2x veld naar een verdienstelijke 4e plaats. Knap omdat het hun eerste wedstrijd samen was. Ook Benjamin en Renee streden mee in hun velden.

Het 2e weekend was de echte NK: Jelmer deed voor de eerste keer mee in het ‘grote mensen’ veld. Niet onverdienstelijk, want via de eerste ronde behaalde hij de kwartfinales. Daar kwam hij te kort op de laatste 500 meter. Met deze ervaring in zijn achterzak gaan we de rest van het seizoen in.

Wessel werd uiteindelijk 20e van Nederland in zijn veld. Ondanks dat Jochem niet in de skiff kon starten won hij wel als enige Zwollenaar blik: in een gelegenheidscombinatie met Julian van ARC. Daarnaast roeide hij in het Lichte beginnelingen-skiff-veld twee keer een goede race (hij werd uiteindelijk 2e) met tijden die in de C-finale van de J18 niet had misstaan. Toch een lekkere afsluiting voor hem.

Jelmer, Jochem en Thijs gaan nu de examenperiode in: we zien ze na de examens terug.