Vlootgebruik

Gepubliceerd op 12 juni 2013

VlootgebruikDe vereniging heeft eigen zeilboten die door de leden worden gebruikt.  U heeft geen ervaring nodig om te mogen zeilen. U kunt dan deelnemen aan de zeilinstructies en het inloopzeilen. U zeilt dan samen met andere leden, die ervaring hebben, in een boot. Op deze manier leert u zowel onze leden kennen en tegelijkertijd doet u ervaring op met het zeilen.

Wilt u zelf met een boot het water op, dan verwachten we dat u voldoende zeilervaring heeft. Wij vragen alle leden, dus ook zij die zeildiploma’s hebben, die een zeilboot willen gebruiken, een keer voor te zeilen. Enkele ervaren en kundige leden zijn gemachtigd om de zeilervaring te beoordelen. Naast de zeilkwaliteiten en theoretische kennis dient u ook inzicht te verkrijgen in de praktische afspraken binnen de vereniging voordat u zelf met een boot weg mag (waar liggen de zeilen, hoe wordt het opgeruimd, etc.). Voor meer informatie hierover kunt u één van de instructeurs benaderen of een lid van de zeilcommissie: zeilen@zrzv.nl

Zeilvloot 

Onderhoud

Alle leden van de ZRZV zijn vrijwilligers. Samen zijn we verantwoordelijk voor het gebruik en onderhoud van de boten, het gebouw en de overige materialen. We verwachten dat iedereen zorgvuldig met de vloot omgaat. Na het gebruik van de boot laat u de deze netjes en schoon achter, ook al heeft u hem niet schoon aangetroffen. Het opvouwen van de zeilen van de zwaardboten vergt enige oefening. Instructies hiervoor vindt u in de wetenswaardigheden (PDF)

Als er schade of iets kapot is, dan meldt u in het reserveringssysteem op de website. In de wintermaanden onderhouden wij onze vloot. Hierbij kan iedereen helpen die het leuk vindt om te klussen. De klusavonden zijn altijd op woensdagavond vanaf 19:00 uur.

Lid worden