Vloot en materiaal

Gepubliceerd op 10 mei 2018

Warmere (water) temperaturen en mooi weer. Dat betekent dat de vloot weer volop gebruikt wordt. Daarom enkele korte belangrijke punten:

  • Let op de bloktijden. Om zoveel mogelijk leden te kunnen laten roeien graag hier strikt de hand aan houden. In het uiterste geval kan de beheerder van MyFleet besluiten om de reserveringen die buiten de bloktijden vallen te wijzigen/annuleren.
  • Boot gereserveerd, maar je kan toch niet komen roeien? Graag de boot zo spoedig mogelijk annuleren. Een boot die gereserveerd is maar 15 minuten na aanvang reservering nog niet gebruikt wordt, mag geannuleerd worden en gebruikt worden door een ander.
  • Rescuebootje met kleine motor: boven het inschrijfsysteem in de loods hangt het sleuteltje voor deze boot. In een noodgeval mag elk lid dit bootje gebruiken. Daarnaast staat dit bootje ook in MyFleet en kunnen instructeurs hem reserveren (geen vaarbewijs nodig, zowel voor roei als zeil).
  • Boten schoonmaken: na gebruik worden de roeiboten afgespoten en de slidings schoongemaakt. Ook dan even kijken of de boot nog helemaal in orde is. Indien niet, dan dit melden aan Willem Jan of via het systeem (schademelding).
  • Loodsindeling/riemenrekken etc: enkele riemenrekken aan de achterwand worden ingekort respectievelijk verwijderd om het in en uit de stelling halen van boten te vergemakkelijken (minder schade’s). Veel riemen zijn of worden dus verplaatst naar de nieuwe rekken bij de deuren. Naamplaatjes volgen nog en excuses voor de overlast.
  • Brandstof en brandstofkasten: de brandstofkasten worden verplaatst naar het afschrijfsysteem in de loods. Sleuteltjes van de kasten komen in het elektronische kluisje. Een kast zal 4-takt (gewone benzine) bevatten, de andere tweetakt (mengsmering). De coachboot en rescuebootjes hebben 4-takt nodig.
  • Onbevoegd roeien of sturen: soms is dit met toestemming, maar vaak ook niet. Voor onbevoegd roeien of sturen is altijd toestemming nodig van een bestuurslid of instructeur.

Ten slotte: het is weer flink druk aan het worden op het water, dus goed op letten. Regelmatig omkijken, stuurboordwal houden en een felle kleur shirt dragen.

Veel roeiplezier. 

Jan Bezemer
Materiaalcommissaris