Verslag van de Randstadregatta

Gepubliceerd op 8 mei 2007

Image Vervolg op het bericht BLIK op …. met dank aan Kyra Tijhuis!

Ook Kirsten deed mee aan de M16 1x. Zij werd in haar voorwedstrijd tweede en mocht door naar de halve finales op zondag. Jammergenoeg werd ze zesde in deze halve finale, waardoor ze geen finale mocht roeien.

Bij de J16 1x deed Guido Bos mee. Hij werd vierde in zijn voorwedstrijd en kwam daardoor niet in de halve finales.

Bij de M18 1x deden Tara Kenkhuis en Kyra Tijhuis mee. In haar voorwedstrijd werd Tara 4e en Kyra 5e. Tara mocht direct door naar de halve finales, voor Kyra was het afwachten, want van de vier 5e-plaatsen mochten alleen de 2 snelste door naar de halve finales. Jammergenoeg was Kyra de 3e snelste, dus was het toernooi over voor haar. Tara mocht wel door naar de halve finales, waarin de tweede werd. Door deze geweldige tweede plaats (want de M18 is een sterk veld) mocht ze door naar de A-finale. Daarin werd ze 6e.

In de J18 4- deden de kersverse B2-ers Glenn Kofman, Melle van der Kraats, Sjoerd Meeuwsen en Philip van der Valk mee. Zelf vonden ze dat de achterstand nog wel mee viel, maar de uitslag was toch echt anders. Zij werden laatste. Ook bij de J18 1x deden Glenn en Sjoerd mee, maar in dezelfde voorwedstrijd werden zij resp. 5e en 6e.

Ook bij de senioren deden Zwolsche-roeiers mee. Bij de DB 1x deed Lisanne Schrijver mee. Na in haar voorwedstrijd op de kilometer nog voor te hebben gelegen, werd zij toch 5e. Daarom mocht zij nog de B-finale roeien, waarin ze vanaf de start tweede lag. Op zondag zou zij DN 1x starten, maar door misselijkheid ging dat niet door. Wel startte Esther Dijk in die categorie. Zij werd laatste in haar voorwedstrijd. Ook haar broers Ruben en Roderick Dijk deden mee, in de skiff en in de dubbeltwee. In de skiff werden zij allebei laatste in hun voorwedstrijd, waarna alleen Ruben de B-finale mocht varen, waarin hij 6e werd. En ook in de dubbeltwee werden de broers 6e.