Vechtrace: Blauwvingers scheuren over de Vecht

Gepubliceerd op 4 oktober 2015

De spetterende Eemhead is nog niet achter de rug of de blauwvingers scheuren over de Vecht naar de finish. Niet zo volgeladen als afgelopen weekend maar toch bommetje vol rijdt Willem Jan de botenwagen door de lichte mist naar Gramsbergen. Op de vertrouwde vaste plek wordt de botenwagen neergezet. De zon prikt goed door de mist heen voor de deelnemers in het ochtendblok. Dat de zon haar best deed bleek wel op de terugweg. De molen was halverwege de rit pas echt zichtbaar. De Zwolsche roeiers die van start gingen lieten maar weer zien dat zij blikken kunnen binnenhalen of bovenaan in het veld eindigen. Sturen met al die kronkels dat kunnen we wel. 

Ochtendblok 
Blikken voor de VA-B vier met aan boord Kilian/Giem/Mark/Leon (Hunze) en stuurvrouw van het jaar Ria & de  VC2x met op slag Jan en op boeg Dennis (Naarden). Bram en Bas eindigden iets later in de dubbeltwee achter Jan en Dennis. Ruben/Herman/Herwin/Roderick/stuur Esther kwamen als derde achter de vier van Giem. Dus wederom een mooie tweede en derde plek erbij. 

Laura had de enorme uitdaging om tegen Femke Dekker te starten. Zo’n nationale topper is niet mis. Ze liet zich niet afschrikken en werd tweede achter Femke in een mooie tijd. Katinka startte in het DV1X veld. Vooral haar tweede deel van de race was sterk, nadat ze door een tegenstandster in het riet werd gezet. Echt de juiste mentaliteit om dan eens flink door te pakken! 

Middagblok 
De zon schijnt scherp en je vergeet gewoon dat het herfst is. Zeker voor de supporters uit Zwolle (echt geweldig) een soort Henley gevoel. Ook hier werd weer geknald. De dames veterane vier met Sandra/Jeanette/Marjolijn/Esther en stuurvrouw Gerda veegde het hele veld aan. Als laatste van start halen zij vier ploegen in om als eerste van hun veld over de finish te komen met 1 minuut 36 voorsprong op nummer twee. De andere DV4x Zwolsche ploeg (Linda/Kitty/Mari e Christine/Rian/Astrid) een perfecte derde plek. Jaja de vieren van de Zwolsche zijn niet te houden. 

Mariska en Janna gingen strak sturend over de Vecht naar net een tweede plek. Dat scheelde niet veel of het was blik. De heren veterane skiffs Jan en Jaap gingen als hekkensluiters van de dag van start. Jaap zijn specialiteit sturen werd weer zichtbaar. Ook Jan liet zien dat hij dit parcours goed kent. 

Sandra