Van Oord Winterwedstrijden, met aan de start…

Gepubliceerd op 20 februari 2017

… Laura, John en Jasper in de skiff & Fenny/ Gerdien in de dubbeltwee in het mooie Delft!

Zaterdagmorgen 6.15 uur in alle vroegte gingen John en Laura op weg naar Delft. Windstil en even spannend hoe het zou gaan met haar blok. Want er was mist. Gelukkig ging alles toch van start. Laura laat zien dat ze in het Lichte Dames Beginnelingen veld mee kan doen. Tijdens de Winterwedstrijden de traditionele start van het seizoen waar iedereen zich kan meten met zijn tegenstanders werd ze 4e en de nummers 2, 3 en 4 lagen dicht bij elkaar. Het trainen samen met de dames van Nico Rienks zijn project 2020 werpt daarmee zijn vruchten af.

Als je er dan toch bent ook roeien. John startte dan ook een blok later. Bij hem bleek de krachttraining zijn vruchten af te werpen en hij ging als een U-boot over de baan. Met als resultaat een nieuw persoonlijke record en een mooie race.

De mist volledig verdreven, nodigde de wind uit om aan te wakkeren bij prima temperaturen. Eind van de dag verscheen Jasper aan de start in zijn veld. Een flink bezet veld. Mooie uitdaging om te roeien in een druk veld en een windje tegen. En dat ging prima met een plekje in het midden in het veld.

Als hekkesluiters gingen zondag Fenny en Gerdien van start in de Zamenhof. Hun eerste wedstrijd in de dubbel van het seizoen. Goed voorbereid gingen zij van start en hun gestelde doelen zijn behaald!

Nog even en dan is het weer Head of the River tijd in Amsterdam.

Sandra van Hees