Van kolk tot kolkend water

Gepubliceerd op 26 december 2016

Maurice van Braam Morris leerde rond 2009/2010 zeilen op de kolk: in de bekende blauwe zeilschool-opti’s van de ZRZV. Hij genoot iedere zaterdagmiddag van boeironden, gijpen, overstag gaan en… omslaan.

Na twee zomers zeilkamp op Het Veerse Gat in Veere werd hij benaderd door de zeilschooleigenaar met de mededeling dat hij wedstrijden zou moeten gaan varen, ‘want hij heeft aanleg!’

Er werd een tweedehands wedstrijdoptimist aanschaft en hij werd lid van WV Zeewolde voor wedstrijdtraining. De eerste de beste landelijke wedstrijd werd Maurice tweede!

Afgelopen jaar is Maurice overgestapt naar de Splash en vaart hij nu bij De Vrijbuiter in Loosdrecht. Met succes: eerste bij de Loosdrecht Sprint Regatta, 4e bij de Sneekweek (compleet met een DNF op de tweede dag door materiaalpech, en verder iedere dag een dagprijs).

Hij werd tweede tijdens de kolkende United4-wedstrijd op de Oosterschelde in september: sterke stroom tegen hoge golven (4-5 bft). Keihard werken. Uiteindelijk werd Maurice 5e van Nederland overall.

Komend jaar is Maurice geselecteerd voor het Top&Talent Team van de Splashklasse. Zeg maar de Jeugdkernploeg. Doel voor 2017? Wereldkampioen
worden in Lelystad in juli. Eind februari begint het seizoen met een trainingsweek in Bandol (bij Toulon) in Frankrijk. En dat alles door zaterdagmiddagen op de Westerveldse kolk! De ZRZV kweekt kampioenen en niet alleen roeikampioenen!