Valk aan de Beulaker

Gepubliceerd op 7 juli 2015

blauwehand.JPG - 36.23 kbEven lekker het water op.  Net iets te veel wind voor een roeitochtje? Er zijn nog veel dagen waarop onze Valk aan de Beulaker gehuurd kan worden!

T/m september 2015 ligt er een Valk (De Notos) van onze vereniging  aan de Beulakerwijde, bij Jachthaven Heite. 

De “huur”prijs is vastgesteld op € 10,= per dag, dit is inclusief motor. Er wordt van je verwacht dat je de motor vol benzine achterlaat of, indien weinig gebruikt, enkele euro’s in “het” potje doneert. Er zit een motor bij die 1:100 mengsmering heeft. Dus voor een 5 litertankje benzine, 50 ml olie toevoegen. Natuurlijk laat je de boot schoon achter.

Je mag de Notos 2 dagen achter elkaar reserveren, als je de dektent wilt gebruiken moet je deze zelf meenemen vanaf ZRZV. (rode dektent, ligt op de zeilafdeling in de loods)

Er kan uiteraard alleen worden gereserveerd door leden die zeilbevoegd zijn. Kun je wel zeilen, maar ben je nog niet zeilbevoegd, neem dan contact op met de zeilcommissie. Bij Andreas Derks (038-4225549) kun je verzoeken of je mag voorzeilen, zodat je een zeilbevoegdheid krijgt.

Heb je schade veroorzaakt, dan betaal je het eigen risico voor de collectieve verzekering waar de boot onder valt.

Er wordt een grote zelfredzaamheid en kennis verwacht van de Valk, ook in het omgaan met de motor.

Via www.zomerzeilenzrzv.blogspot.nl  kun je zien op welke dagen de valk  nog vrij is. Reserveringsverzoeken kun je mailen naar  zomerzeilen@zrzv.nl.  Je krijgt dan z.s.m. bericht of de reservering akkoord is en hoe je de betaling kunt doen. Het zou fijn zijn dat je z.s.m. reserveert als je al een datum weet.

Adres:
Jachthaven Heite,  Beulakerweg 3, 7946 LX Wanneperveen, tel 0522-281295. Komende vanuit Zwartsluis, sla je op de Beulakerweg bij  camping De Blauwe Hand linksaf, dan direct weer rechtsaf. Je kunt je auto parkeren voor de houten loodsen. Vervolgens loop je door de middelste loods, als je uit de loods komt ligt de Notos op de eerste plek aan de linkerkant. Er is ook een toiletgebouw, dit staat gezien vanaf de loods aan de andere kant van het woonhuis.

Tevens is er een bushalte in de buurt.

Veel zeilplezier deze zomer op de Beulaker !

Groeten namens de zeilcommissie,

Ineke Bongers