Vaardigheidsproef Senioren

Gepubliceerd op 26 augustus 2020

De Vaardigheidsproef dag voor senioren van de ZRZV is gepland op zondagmiddag 27 september 2020, vanaf 12.00 uur. De proef vindt telkens in blokken van twee uur plaats op het Zwarte Water.

KNRB roeivaardigheidsdiploma
Wil je op een goede manier leren roeien en ook je conditie verbeteren, of op peil houden? Dan is de Vaardigheidsproef een mooie uitdaging. Tijdens de Vaardigheidsproef wordt een bepaalde afstand (afhankelijk van geslacht en leeftijd) binnen een bepaalde tijd roeiend afgelegd. Na het behalen ervan, ontvang je een KNRB-roeivaardigheidsdiploma.

Bootsoort
Vaardigheidsproeven roei je in het meest individuele nummer. Bij scullen in de skiff, C-1 of eenpersoons wherry en bij boordroeien in de 2-.

Inschrijving
Schrijf je in voor 20 september 2020, via een mailbericht aan de examencommissie. Vermeld je leeftijd, geslacht en de te roeien afstand, evenals je bootvoorkeur. Het verdient aanbeveling om een 1e en 2e bootvoorkeur op te geven, zodat de boten van te voren centraal kunnen worden afgeschreven voor dit evenement.

Kosten
De kosten voor inschrijving zijn € 2,75 per persoon, voor het uit te reiken vaardigheidsdiploma van de KNRB.

Afstanden
Hieronder staan de afstanden en tijden voor volwassenen. De gegevens zijn ontleend aan het KNRB Reglement VP Senioren. Het volledige reglement vind je op de site van de KNRB. Voor de bepaling van de leeftijd geldt de leeftijd zoals die in het lopende kalenderjaar wordt bereikt. De roeiers en roeisters worden naar leeftijd of para- klasse en af te leggen afstand onderverdeeld in de volgende categorieën:

I heren t/m 36 jaar; 20 km
II heren 37 t/m 50 jaar; 18 km
III heren 51 t/m 65 jaar; 16 km
IV heren 66 jaar en ouder;14 km
V dames t/m 36 jaar; 18 km
VI dames 37 t/m 50 jaar; 16 km
VII dames 51 t/m 65 jaar; 14 km
VIII dames 66 jaar en ouder; 12 km
IX heren AS; 12 km
X heren TA; 14 km
XI dames AS; 10 km
XII dames TA; 12 km

N.B. Het traject met keerpunten wordt een week van te voren gepubliceerd op de website van de ZRZV.

Organisatie
Algehele organisatie van het afnemen van de vaardigheidsproeven is in handen van de examencommissie ZRZV.