Update junioren!

Gepubliceerd op 2 december 2016

Op zaterdag, tussen 10.30 en 12.30 uur, roeien de junioren. Het is een enthousiaste, actieve groep, die zelfs met slecht weer in groten getale komen opdagen! We zijn als coaches erg trots op ze. De groep is afgelopen tijd flink gegroeid en dat maakt het tijdens het junioren-uur druk op het vlot. Dus we dachten; tijd voor een update én een verzoek!

Nieuwe junioren

Afgelopen september zijn er 18 junioren begonnen met roeien in onze eigen P1-cursus. Hiervan zijn er 15 lid geworden. Een mooie score! Dat brengt de teller momenteel op 51 junioren. Zij trainen in drie ploegen: recreatief, competitief en wedstrijd, en worden gecoacht door 8 à 9 coaches.

We proberen de junioren zo breed mogelijk op te leiden; we laten ze trainen in veel verschillende boottypes en met verschillende ploeggenoten. Het doel is om plezier te hebben en de roeiers zo te ontwikkelen dat ze van alle markten thuis zijn en zich makkelijk kunnen aanpassen.

Examens

Op de laatste examenmomenten hebben veel junioren een nieuwe bevoegdheid gehaald. Daar zijn we erg trots op natuurlijk! Hieronder het overzicht: 

P1:

Wim ten Berge

Renee van der Kloos

Ingrid Siebers

Luka Liefers

Tessa Westerhof

Marieke Pijnenburg

Paul Alkema

Janieke Lankhorst

Patrick Kwakkel

Annemiek van de Steeg

Willem Walravens

Jeroen Vliem

Maarten Tang

Jelmer Immeker

Marieke Hollander

Ian Witten

Cas van Bemmel

B1:

Laura van der Cingel

 

P2:

Helmich Heuting

 

P2/St2:

Martijn de Gaaij

Lisa Vos

Hielke Tjeerd Westra

Jan Jongbloed

Maartje Franken

Nina Oosterlaar

 

St2:

Bente Heidinga

 

S1:

Daan Sikkens

 

S2:

Bjarne Oosterhaar

Franca Ekelmans

 

S3:

Bente Heidinga

Misa Molema

Janneke Festen

 

 

Verzoek

Aangezien de groep inmiddels vrij fors is zijn we genoodzaakt om op zaterdag tussen 10.30 en 12.30 uur flink beslag te leggen op de vloot. Ik kan me voorstellen dat dat soms frustratie oplevert. Het is echter wel nodig, want op die manier kunnen we alle roeiers van een bankje voorzien tijdens de training. Voor de meeste junioren is dit het enige moment waarop ze (kunnen) trainen. Mijn verzoek aan de rest van de vereniging is dan ook om zoveel mogelijk buiten het junioren-uur om te trainen in (gladde) vieren, skiffs en s1/s2-dubbels.

Mocht je nieuwsgierig zijn, kom dan vooral een keer kijken op zaterdag!

Inge Löevering
Commissaris Jeugd en Junioren, namens alle coaches