Update Junioren!

Gepubliceerd op 30 januari 2022

Een update over de junioren van de Zwolsche

Sinds de zomervakantie is er veel gebeurd bij de juniorenafdeling. Allereerst is Jelmer Immeker begin oktober naar het EK-Junioren geweest. Hij starte daar in de bondsacht! Het was een mooie ervaring en smaakt zeker naar meer! Het is mooi dat we als ZRZV talenten bij de roeibond kunnen afleveren.

Dit jaar zijn er weer veel roeiers doorgestroomd naar een nieuwe ploeg. De wedstrijdploeg heeft weer veel nieuwe aanwinsten. Deze Jongens en meiden trainen ongeveer 5 keer in de week en zijn zich op een mooi wedstrijdseizoen aan het voorbereiden. Ook de competitieploeg bestaat uit nieuwe enthousiaste roeiers die 2 a 3 keer in de week trainen en kleinschalige wedstrijden willen gaan starten.  De sportieve groep krijgt regelmatig nieuwe jeugdleden die samen met andere recreatieve roeiers enthousiast bezig zijn met het ontwikkelen van roeitechniek op zaterdagochtend.

De juniorenafdeling is de afgelopen tijd gestaag gegroeid. Voor veel junioren is de zaterdagmorgen het belangrijkste trainingsmoment van de week. Daarom is al enkele jaren zaterdagochtend van 11 tot 13, en in de zomertijd van 10:30 tot 12:30 de vloot voor een groot gedeelte gereserveerd voor de junioren. Aan de andere leden de vraag om buiten dit juniorenuurtje te trainen. Ook om de drukte op het vlot te voorkomen. Zaterdagmiddag is de vereniging bijna leeg en is het water net zo mooi als tijdens het juniorenuurtje. Samen maken we talentontwikkeling binnen de Zwolsche mogelijk!

Namens de junioren, alvast bedankt!