Uitslagen wintercompetitie en nieuwjaarsrede

Gepubliceerd op 11 januari 2023

Afgelopen zondag is de tweede wintercompetitie van dit seizoen gehouden. De uitslagen kan je hier bekijken: www.raceclocker.com/9d436909

 

Na de wedstrijd werd de traditionele nieuwjaarsreceptie georganiseerd, waar de voorzitter ook een toespraak heeft gehouden. Voor wie er zondag niet bij kon zijn, is hierbij de toespraak op papier:

 

Beste mensen, leden van de Zwolsche,

Fijn dat jullie er zijn. En dat we weer samen kunnen komen. Vorig jaar om deze tijd zaten we nog in Covid lockdown. Niet dat Covid voorbij is maar dankzij alle vaccinaties worden we minder ziek en belemmert het niet meer ons zeil- en roeiplezier. De andere grote gebeurtenis vorig jaar was natuurlijk de Russische inval in de Oekraine. Dit raakt ons als vereniging in beperkte mate maar treft ieder van ons persoonlijk door het wegvallen van de illusie van nooit meer oorlog in Europa, de toegenomen polarisatie, vernietiging en ontheemding. 

Sportief gezien was 2022 een succes. Rik en Ralf Rienks wonnen zilver in de 4- op het EK in München en brons op het WK in het Tsjechische Racice. Na een uitstekende prestatie in de skiff tijdens de HBK roeide Jelmer Immeker eind juli naar een verdienstelijke  11eplek in de 4x op de junioren WK te Varese (Italië). Onze dames veteranen vier was ook uitstekend op dreef en wonnen zowel de Heineken 4Kamp, de Head als ook de November vieren. Naast de jaarlijkse organisatie van de Zwolsche Vechtregatta en de Mastenbroekmarathon vierden de zeilers en de roeiers begin oktober samen ons 135jarig bestaan, een zeer geslaagd feest.

De ZRZV heeft zich in 2022 hersteld van de Covid pandemie hetgeen ook tot uitdrukking kwam in het stijgend aantal leden. Er kwam een wachtlijst voor P1’ers. In 2023 zullen we de vraag moeten beantwoorden: hoe groot kunnen en willen we worden en wat voor vereniging willen we zijn ? Het huidige concept is een vereniging die draait op leden die naast hun sprortieve activiteit ook een bijdrage leveren aan het runnen van de vereniging. In deze tijd van individualisme is er denk ik steeds meer behoefte aan intermenselijk contact. De vereniging als ontmoetingsplaats, de kantine als huiskamer waar jong en oud, topsporter en recreant, een vriendengroep kan vinden om bij aan te sluiten op momenten die passen bij zijn of haar levensritme. Door verbetering van de spreiding hopen we het instellen van een ledenstop te voorkomen. Voorwaarde is wel dat de bestaande leden bereid zijn de nieuwe leden op weg te helpen. Om het sociale karakter van de vereniging te versterken hebben we de portefeuillel van de commissaris gebouw opgesplitst. Het onderhoud van het gebouw is ondergebracht bij de commissaris materiaal en de nieuwe commissaris sociëteit en evenementen (CSE) gaat zich ontfermen over alle niet wedstrijd en opleiding gerelateerde roeiactiviteiten. Ik ben bijzonder blij dat Nelleke Riezebos deze nieuwe rol op zich heeft genomen. Tot slot, we zoeken dit jaar nog een secretaris en ook opvolgers voor Wilm, Jan, Nienke en mijzelf. Ik wens julie een gezond en gelukkig 2023, en geef nu het woord aan Hans de Vries voor de uitslag van de wintercompetitie  waarna Jan Bezemer de doop zal introduceren.