Winst op de Twentse Winterwedstrijden

Gepubliceerd op 16 februari 2018

Zondag 11 februari zijn we met een delegatie van de Zwolsche naar de Twentse Winterwedstrijden afgereisd. Voor de junioren was dat met een jongens 4x+ en twee meisjes dubbels. Onder winterse weersomstandigheden werden de boten vaarklaar gemaakt.

Voor de jongens was het de eerste keer dat ze op onbekend water een wedstrijd gingen starten. In het wilde klotswater van het Twentekanaal was het een lang stuk rechtdoor. Met rare stromingsprofielen was het wel lastig roeien. De stuur gaf goede aanwijzingen en met twee dikke snoeken en een niet vlekkeloze race was het goed om als derde over de finish te komen.

De meisjes hebben zich goed geweerd en werden 6e en 7e. Heel netjes gedaan allemaal.

Naast de junioren startten een gelegenheidsmix 4x+, een dames 4x+, een H8, drie mix 2x en een H2x.
Leuk om te weten is dat de gelegenheidsmix bestond uit leden van het bestuur: de Commissaris Roeien, Wedstrijden en Jeugd en junioren en de Penningmeester.

De heren uit het H2x veld (Christian Benstein en Cristian van Eeden) hadden bij de Zwolsche Winterwedstrijden al getoond dat ze mooie tijden kunnen varen. Met de Van Oord Winterwedstrijden in het vooruitzicht, waar zij 17 februari uitkomen voor de Zwolsche, was dit een goede training. Zij waren in het midden van het veld geloot en hadden de meeste tegenstanders. Het veld bestond namelijk uit 13 boten. Ze haalden alle boten, op één na, in en toen was het afwachten wat voor tijd ze hadden gevaren.
 
Dit bleek een top tijd; ze werden namelijk eerste met een tijd van 15:09:610. Zij mochten tijdens de prijsuitreiking hun (taart)blik in ontvangst nemen. Gecorrigeerd bleek dit een 15de overall tijd te zijn van de 109 ploegen; een geweldige prestatie!

Bij de prijsuitreiking was het hilarisch dat Nico Rienks zo vaak werd genoemd, maar het ging om de bootnaam en niet om Nico zelf.