Twentsche Winterwedstrijden: Zwolsche in the picture!

Gepubliceerd op 15 februari 2016

Twentsche Winterwedstrijden: Zwolsche in the picture“Twentsche Winterwedstrijden”. Dan denk je aan winterse omstandigheden. En wat was het geval afgelopen zondag? Je doet om 6:45 uur de gordijnen open: “Sneeuw”. Brbrbrbr is de gedachte, wat bijzonder. Temidden van sneeuw rijdt de botenwagen vanuit Zwolle naar Tubantia.

We waren dan ook goed vertegenwoordigd met 7 starts; 3 Mix dubbeltweeën (heer & dame), een heren dubbeltwee, twee damesdubbels en een damesvier combi vier met een blauwvinger aan boord.

Om 9:30 uur gingen drie mix ploegen (Mix2x) naar de start over het wiebelende klutswater: Mariska & Jan, Jeanette & Rob en Sandra & Bertus (Daventria). In een ruim bezet veld werd er flink doorgevaren. Mariska & Jan als Valentijnssetje aan het genieten en eindigden dan ook in het middenveld. Jeanette & Rob op een mooie 4e plek. Sandra & Bertus startend vrij achteraan denderden voort naar voren en behalen blik.
En dan ’s middags de H2x en D2x. Bij de dames een pracht debuut voor Maaike & Helena. Zij gingen zo snel in het damesveld dat zij er met een mooie 1e plek vandoor gingen. Gevolgd door Jeanette & Mariska. Die gingen dus maar even voor de tweede keer van start.
Ook Rob & Jan vonden eenmaal starten niet voldoende. Zij stapten onder winterse omstandigheden voor een tweede maal in de boot en kijken met een goed gevoel op hun race terug. Corrie startte met drie roeiers van Tubantia in de D4x en jawel een vierde plek.
Kijkend naar al die ZRZV resultaten en twee mooie blikken. Chapeau! En als verrassing bleek dat Bertus en Sandra zo hard hebben gevaren dat zij overall van de 81 startende ploegen eerste waren geworden. Niet zomaar, maar met 36 seconden voorsprong op nummer twee. En onze debuut damesdubbeltwee haalden een mooie derde plek. Toch maar even twee Zwolsche ploegen bovenaan het lijstje!
Tevreden hobbelt de botenwagen aan het eind van de dag weer terug naar de thuishaven aan het Zwartewater!