Twentsche Winterwedstrijden: ‘En mixen maar…’

Gepubliceerd op 13 februari 2017

‘Sneeuw, vorst, ijzel, windkracht 4 tegen.’ Echte wedstrijdroeiers weerhoudt dit niet om te gaan starten bij Tubantia. En jawel. De naam wordt eer aangedaan: Twentsche winterwedstrijden! Rob in alle vroegte uit de veren op naar de Zwolsche door het witte winterlandschap. Om 7.00 uur aldaar te glad. Rustig wachten om vervolgens rond negen uur te vertrekken, zodat een ieder kon starten. Dank Rob.

Mixen was het hoofdthema.:
– Mathieu en Hellen in de Mix2x
– Rob en Thea in de Mix2
– Jan Bezemer, Jan Heerschop, Rob, Cedrick, Jolanda, Fenny, Gerdien en Sandra met stuur Leo in de Mix8+.

Niet alleen de mix. Jan Horst met mixmaatje van Tubantia, gingen in het herenveld van start. En dat zag er pittig uit. Ze moesten hard strijden in een veld met o.a. studenten en veteranen. Chapeau: standgehouden.
De mixploegen deden het top. Rob/Thea een strakke 2e plek achter het turbo geweld van Thyro met een gemiddelde leeftijd die stukken lager lag. Mathieu/Hellen eindigden mooi als 3e. Zwolsche weer in de top 3.

De Mix8+ laat toch mooi de verbinding van de Zwolsche zien. Vier heren, vier dames met een leeftijdsspanne van 38 jaar. De jongste dame aan de riemen 20 en de oudste boordende heer 58. Yes, en het ging als een speer, dankzij de essentiële schakel Leo. De rust zelf en het geheel strak sturend over het parcours. Helaas geen tegenstand, maar dik tevreden met een snelle tijd. In het herenveld leverde dit een plek in de middenmoot.

Met elkaar in het winterse Hengelo opriggeren, af- en opladen, aanmoedigen, ondersteunen en na het roeien genieten van koffie met wat lekkers.
Op naar de Van Oord Winterwedstrijden volgende week waar John, Jasper en Laura van start gaan in de skiff over de Schie te Delft.
Volgende week meer wedstrijdnieuws…