Twee blikken en silver skiff gewonnen op Cottwich 2020

Gepubliceerd op 21 september 2020

Op het Almelose Kanaal in Almelo werd afgelopen weekend ondanks corona, een fantastisch mooie roeiwedstrijd gehouden. Het betrof een afstand van 5.000 meter, echter bij deze editie geen toeschouwers. Het was een mooie zonnige dag, met een briesje van 3 tot 4 Beaufort tegenwind en prachtig water.

Grapperhausje voorkomen
Iedere roeiclub mocht welgeteld één coach en een verenigingsvertegenwoordiger meenemen en het was zaak het bekende Grapperhausje te voorkomen: dus anderhalve meter afstand houden.

Meiden
De Zwolse meiden Renée en Lieke zetten een goede wedstrijd neer en de coaches Harriet en Bram fietsten tevreden mee!

Eerste blik
Mathieu en Diana van het Masterteam Zwolle (veteranen) roeide in de mixed dubbeltwee. Jan Heerschop roeide met zijn maatje Dennis uit Naarden het snelst. Resultaat: het eerste blik van de dag!

Mooie resultaten
René ten Thije, Anno Jan Krottje, Jan Heerschop en Marcel Woortman startten in de skiff bij de Masters. Gijs Koetsenruijter startte in het heren skiffveld.

Er stond een gemene wind, die je vol tegen had als je iemand inhaalde. Jan roeide zeer stylistisch en hard. Anno Jan roeide met 22:14 min. ook zeer hard. Marcel roeide met 21:58 min. naar een 3e plaats en René won héél overtuigend onder toeziend oog van Jan van Delden naar de overwinning in 19:58 min. Hiermee trok René blik in een zeer scherpe tijd. Dit was zijn 20e Cottwich Almelo overwinning. De ‘silver-skiff’ nam hij dankbaar in ontvangst.

Talent Gijs
Het grote talent Gijs roeide bijna iedereen naar huis in 21:23 min, daar gaan we meer van zien! Gijs moest wel de Duitse winnaar, een beer van een vent uit Scharnebeck Ruderclub uit Hamburg, voor zich dulden. Het meiden 18-blik ging met de dochter van Roland Schröder ook naar Duitsland.

Zeldzame roeiwedstrijd
Al met al waarschijnlijk een van de zeldzame roeiwedstrijden die dit jaar wel doorgingen in Nederland.
Technisch kunnen we verder trainen, maar wedstrijden zullen er gering gehouden worden. Trainen zullen we blijven doen. Tips van Jan van Delden nemen we mee. “Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wel wat te doen”.