Tromp: Zwolsche op het podium!

Gepubliceerd op 18 oktober 2016

Het weekend van 15 en 16 oktober startte een flinke delegatie Blauwvingerploegen bij de Tromp Boat Races. En wat een mooi weekend. Zowel op zaterdag als op zondag bleek dat er hard werd gevaren door de Zwollenaren. De ploegen waren dan ook tevreden. En terecht. 

Tromp: een achtervolgingsrace met startverschillen. Zaterdag bewolkt en zondag zonnig. Beetje tegenwind op beide dagen, en een zee van roeiers (bijna 700 deelnemers).

En er werd geblikt in goed gevulde velden door: René in de Veterane skiff B en Sandra (combiploeg) in de DVD4x. Later op de avond bleek ook dat zij met haar ploeg het bestaande baanrecord met ruim een halve minuut scherper heeft gesteld. Turbo power.

Laura haalde op zondag ook een mooi blik in de lichte dames skiff. De eindsprint zette ze iets te vroeg in, maar dat weerhield haar niet van haar eerste blik. Sander in combinatie met Rijnland sleepte in de HVC2x het vierde blik in huis!! Chapeau heren.

En hoe deden de andere ploegen het van de Zwolsche?
Jasper startte in de j18 skiff en hij was blij dat hij zijn wedstrijdplan goed kon uitvoeren met een prima resultaat. Maaike en Helena, onze veterane skiffeuses verschenen eveneens in de skiff aan de start in het dames veterane veld. Maaike haalde in een sterk veld een strakke 4e plaats in het A-veld en Helena had eveneens met sterke tegenstanders te maken en sleepte een 3e plek in de wacht in het B-veld.

Dat Zwollenaren graag skiffen lieten ook Jan en Bram zien. Zij startten in het heren veterane veld. Bram een prima race en ging in een lekker ritme over de baan. Hoewel er af en toe weinig ruimte was vanwege inhalen en het opgelopen worden leverde dit geen problemen op. Jan was wat minder tevreden. Maar al met al hebben d e heren het prima gedaan.

Rob, Jan, Frank (Germania), Remond met Thea aan de stuurtouwtjes haalden een 2e plek. Volgens de ploeg roeiden zij harmonieus in een serene rust naar de finish.
Op naar de Novembervieren over twee weken! Dus schrijf je in of kom aanmoedigen. Inschrijven kan nog.

Sandra van Hees