Toptijd voor Tom Schwantje

Gepubliceerd op 20 juni 2010

ImageTom Schwantje heeft bij de Martini Regatta op de winderige baan bij Harkstede bij de J14 de snelste tijd in de skiff gevaren. De 500m legde hij af in 01:51,67. Naast het gebruikelijk blik leverde dit ook nog een speciale prijs op voor de snelste J14. Philip den Bremer won wel zijn heat maar was 2,18 seconde langzamer dan Tom. Of dat nu kwam doordat Philip vrijwel direct na de race in de 2x zijn heat moest roeien terwijl Tom door het geklungel van de organisatie wat meer tijd had zullen we wel nooit weten. Om op tijd aan de start te verschijn moest er een strak logistiek plan gemaakt worden. Tom en Philip starten eerst als J14 in het J16 2x veld. Hierin behaalden ze een derde plaats in een tijd van 07:34,49 op slechts 10 seconden van de winnaars. Na de race moesten ze meteen aanleggen aan het vlot waar door de meegereisde vaders en moeder hun skiffs al klaarwaren gelegd. De riemen van de Aalscholver in de nieuwe skiffs en meteen oproeien naar de start.

Ondertussen hadden Martine van den Boomgaart en Morvenna de Vries hun wat minder stressvolle wedstrijdschema afgewerkt. Eerst in de 2x over 1000m in het M14 veld. Hier hielden de ploegen het tot op de streep spannend. Helaas pakte het voor Martine en Morvenna net niet goed uit. Met hun tijd van 04:09,29 kwamen ze net vijf honderste seconde tekort op de meisjes van de Hunze. Wel hadden ze een voorsprong van ruim 2 seconde op nummer 3.
Na een wat langere pauze dan Tom en Philip hebben ze daarna hun 500 m in de skiff geroeid. Waarbij Martine de vijfde en Morvenna de achste tijd neerzette.
 
Voor Martine, Morvenna, Philip en Tom was dit de laatste wedstrijd voor de vakanties. De komende weken nog wat aan de techniek schaven en na de vakanties de trainingen weer oppakken om in het najaar te gaan proberen nog meer goed klasseringen te verzamelen bij de lange afstands wedstrijden.

(geschreven door coach Jaap Dorsman, die samen met de andere coach (Albert Nieuwenhuis in Groningen aanwezig was).