Tjalkenrace 2009

Gepubliceerd op 30 september 2009

Image Na een zeilseizoen lang spelevaren in kleine bootjes, was het nu tijd voor het grotere werk. Met 12 leden – een mooie mix van roeiers en zeilers – hebben we meegestreden in de Tjalkenrace op zaterdag 26 en zondag 27 september. Doel was om niet als laatste te eindigen. Van de 14 deelnemende tjalken wisten we Doordrijver, Pelikaan en Dankbaarheid achter ons te laten. En verliezen van Overwinning en Voorwaarts is geen schande. Ons doel gehaald.
Zon en water was er dit weekend genoeg, de wind liet ons helaas in de steek. Toen de wind op zaterdagmiddag helemaal ging liggen, hebben we een uur op 500 meter van de finish gedobberd. De eindstreep hebben we niet gehaald.
Fotoalbum

Zondag ging het beter, maar moesten we met lede ogen toezien hoe boten met grote lappen zeil ons voorbij gleden. Alle waterzeiltjes en kluivers ten spijt, tegen deze zeiloppervlakten waren wij niet opgewassen. Ook met onze culinaire hoogstandjes konden we onze tegenstanders niet verleiden. Maar ondanks het gebrek aan wind was het een fantastisch weekend. De foto’s onderschrijven dit!