Tijdelijke sluiting van de ZRZV ivm het coronavirus

Gepubliceerd op 13 maart 2020

Zwolle, 13 maart 2020

Betreft: Tijdelijke sluiting van de vereniging in verband met het coronavirus

Geachte leden van de ZRZV,

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in een hoog tempo op en zullen u niet ontgaan zijn. Alle adviezen en maatregelen van de overheid zijn nu gericht op het vertragen en indammen van het aantal besmettingen. Deze maatregelen treffen ook de roeisport. Tot het einde van de maand zijn in Nederland alle roeiwedstrijden en toertochten afgelast.

Ook de ZRZV neemt haar verantwoordelijkheid in deze ontwikkelingen. We willen het risico niet lopen dat het virus zich via de vereniging verder verspreidt en dat mensen besmet raken. Het bestuur heeft daarom op basis van de maatregelen, adviezen en richtlijnen van het RIVM en de KNRB besloten om in ieder geval tot 31 maart het gebouw en het terrein te sluiten. Dit betekent dat er vanaf vanmiddag 12.00 uur geen activiteiten mogelijk zijn in en rondom het gebouw. Er kan dus niet gezeild, geroeid, geklust of vergaderd worden in deze periode. Ook de geplande ALV stellen we uit tot nader order.

Het bestuur heeft gekeken naar de optie om het roeien en zeilen door te laten gaan met een beperkte opening van het gebouw en leden zelf de keuze te geven om wel of niet naar de vereniging te komen. Het blijkt dat we de opgelegde hygiƫneregels in de praktijk niet kunnen waarborgen. Daarbij komt het feit dat het deels afsluiten van ruimtes fysiek niet mogelijk is waardoor afsluiting niet te handhaven is. Daarnaast hebben we gekeken naar de maatregelen die andere sportverenigingen in Zwolle hebben genomen. Het blijkt dat de meeste sportverenigingen hun deuren tijdelijk sluiten.

De veiligheid en gezondheid van onze leden staat in deze moeilijke beslissing voorop. We hopen dat u begrip heeft voor deze drastische maatregel. Mocht u nadere informatie willen of vragen hebben over deze mail dan kunt u contact opnemen met de voorzitter Roelf Venhuizen (voorzitter@zrzv.nl of 06.81233362) of via de secretaris Gerland Loopstra (secretaris@zrzv.nl of via 06.55952221).

Met hartelijke groet,

Gerland Loopstra

Secretaris ZRZV