Spannende ARB

Gepubliceerd op 21 juni 2016

De Nederlandse kampioenschappen voor junioren vonden afgelopen weekend plaats in Amsterdam op de gezellige Bosbaan. Een strijd om de mooie ARB-blikken. Prefecte omstandigheden. Niet te veel wind, af en toe een zonnetje, praktisch geen baanvoordelen. Opgewerkte roeiers en coaches.

De junioren (14 tot 18 jaar) en Laura verschenen aan de start in verschillende nummers. En er werd flink boord aan boord gestreden.

Zaterdag
Zaterdagmorgen in alle vroegte vertrok de Zwolsche equipe naar Amsterdam. Misa, Fleur, Janneke en Bente beten de spits af in de Zwarte vier over de 2000 meter (M164x). Dit was hun eerste wedstrijd in een ongestuurde vier, dus de spanning liep langzamerhand op. ‘En hoe ging het?’ ‘We gingen er helemaal voor. Na een voorwedstrijd waar we veel van konden leren dankzij de tips van Albert en Sandra die meefietsten langs de kant, behaalden we in de B-finale een mooie derde plek met voor ons een goede tijd!’

Celine ging zaterdag als een speer in haar heat in de skiff en wist een welverdiend blik te verdienen. Jasper met Jurjen (Hunze) hadden een flink gevuld veld en moesten in de dubbeltwee zorgen dat ze zich in hun voorwedstrijd in ieder geval als derde over de streep zouden komen om zondag in de halve finale te starten. En dat lukte.
Laura startte in het DB1x-veld en roeide in een gedegen strakke race in de B-finale naar een 3e plek. Mooi om te zien.

Zondag
Bente en Misa waren diep gelukkig dat ze al om 8.00 uur aan de start mochten liggen in de m162x. Net als de coaches. Stilte en dauw op de Bosbaan. Het startsein gaat en dan een hoop aanmoedigingen voor de m162x. Een goede steady race gevaren met de eerste 750 meter hadden ze aansluiting bij het veld. Helaas niet door naar de finales.
Jasper en Jurjen (J182x) lieten het in de halve finale spannend worden tot de eindstreep. En wisten door te dringen tot de B-finale. Wederom een zware strijd met een prima 3e plek.
Ook Celine startte met Fenna in de m182x. De voorwedstrijd kwamen zij zo door. In de A-finale sleepten zij, na een flinke spannende race, een 3e plek.
Celine en Jasper jullie hebben weer mooie finalewedstrijden weten binnen te halen voor de Zwolsche. Chapeau!

Als klap op de vuurpijl verscheen ook Kaitlin aan de start in de M14-skiff en m14-vier (combi met Alkmaarse/RIC). Omdat ze zo jong zijn roeien zij 500 meter en geen 2 km. Fantastisch om de gedreven jongens en meiden te zien starten. Vol overgave. Tweemaal een 2e plek voor Kaitlin of was het toch een eerste plek in de skiff. Het was niet te zien.
Ook Laura verscheen in de skiff in de DN skiff. Helaas niet snel genoeg om de A- of B-finale te starten. Doet ze gewoon de volgende keer.