Spaarne Lenterace: zonnige blikkenregen!

Gepubliceerd op 30 mei 2016

De Spaarne Lenterace is inmiddels een ‘klassieker’ voor roeiers die van een wedstrijd houden. En wel bij roeivereniging Het Spaarne te Heemstede met 315 startende ploegen in drie blokken. Warm weer –lekker roeien in een roeipakje – met wel redelijk wat wind. Dus bikkelen tijdens de race, waar je extra kon trappen tegen de wind in. En hoe mooi ditmaal, zowel junioren (2 km) als veteranen (4,5 km). Voor de veteranen een extra uitdaging met een smalle brug (waar iedereen gelijk onderdoor wil) en een bocht van 90 graden in het parcours.

De junioren beten de spits af. Rustig aan oproeien en het parcours verkennen. Goed gefocust gingen de drie ploegen van start. En direct een ruim blik voor de meisjes 16 voor met aan boord Misa, Janneke, Bente, Kaitlin met Fleur aan de stuurtouwtjes. De meisjes 18 2x Fleur & Sofie haalden een mooie 2e plek in een ruim veld. Zeer goed gedaan meiden. Een mooie opwarmer voor de ARB.

De jongens 18 vier (Nick, Helmich, Kilian, Ivar en stuur Misa) roeiden een gedegen 2 km. Met nog ruimte voor verbetering kijken ze tevreden terug.

Niet alleen junioren haalden blik. Ook de veteranen hielden geen spaan heel van hun tegenstanders. Dankzij strak stuurwerk van Rob en strak roeiende slag Jan (die gelukkig net op tijd aanwezig was) roeiden zij even naar blik in het HVC2x veld.
De veterane dames skiffeuses Maaike en Helena scoorden ook nog even. Kon ook niet anders. Parcours verkenning een week voor de race wierp zijn vruchten af. Strak afgestelde skifjes, strak door de bocht en een strak resultaat tot gevolg. Helena blik in de DVB1x. In DVA1x durfde niemand te starten, dus Maaike trok er geen.
Kitty, Marie Christine, Rian, Linda en Astrid wisten ook maar even een 4e plek te bemachtigen in het DVD4x-veld. En dat is toch even boven aan de ladder in hun veld. Chapeau. Lekker geroeid met strakke halen en beentrap, kijken zij terug op hun race en de plek in de ranking. En dat is het zeker!

Sandra vond eenmaal roeien niet voldoende en startte tweemaal in een DVC8+ en de DVB4x in combinatie met andere roeiverenigingen en met stuurman Nick van de Zwolsche aan het stuur. Hij koerste strak over het water richting finish en dwong mooi iedereen aan de kant. Tweemaal blik bracht dit voor de Zwolsche de Blikkenscore op 5. Weer een mooi Zwolsch feestje met heerlijke chocoladetaart voor een ieder, dankzij de juniormeiden.
Dank voor deze mooie powerbijdrage.

Niets te doen komend weekend? Op naar de Bosbaan voor de Koninklijke Hollandbeker waar Celine en Jasper hard aan de bak gaan. We zijn benieuwd.

Sandra van Hees