Serious Rowing Challenge

Gepubliceerd op 3 december 2013

altBeste roeiliefhebber,
Enige tijd geleden hebben wij u al via de onderstaande mail geïnformeerd over ons gezamenlijk initiatief voor 3FM Serious Request: SERIOUS ROWING CHALLENGE. Van 18 tot en met 24 december 2013 gaan we de uitdaging aan om 7 dagen lang 24 uur per dag 2 roeimachines continu bezet te hebben. Hierbij delen wij u met veel enthousiasme mede dat vanochtend onze website www.seriousrowingchallenge.nl live is gegaan en het mogelijk is om uzelf of uw vereniging in te schrijven.

Zoals aangegeven vragen wij uw hulp om deze actie tot een groot succes te maken en kunt u middels de onderstaande zaken dit doen:
1) uw vereniging kan een gedeelte van de roeitijd invullen door gezamenlijk te komen roeien.  Om een tijdsblok te reserveren verwijzen wij u naar het inschrijfformulier op de site (www.seriousrowingchallenge.nl)
2) u kunt uw leden oproepen om (eventueel met vrienden en familie) individueel in te schrijven via www.seriousrowingchallenge.nl.
3) u kunt ons bijstaan in de organisatie, uw leden kunnen zich als vrijwilliger opgeven via seriousrowing@houseofsports.nl 

Wij kijken met veel plezier uit naar uw deelname. Mocht u vragen hebben kunt u terecht bij Martin den Ouden & Rosanne de Boer via 020-4720484 of seriousrowing@houseofsports.nl. Volg alle activiteiten via de website, twitter en facebook.

Met sportieve groet,

3 december 2013

KNRB, Erik Kraak
Organisatie WK roeien 2014, Irene Eijs
AEGON, Ronald van Liemt
LRV Wetterwille, Jan ten Brug

Onderwerp: Serious Rowing Challenge

Beste enthousiaste roeiliefhebber,

Wij vragen uw aandacht en medewerking voor een speciale actie van de gehele roeiwereld voor 3FM Serious Request: de Serious Rowing Challenge.

Van 18 tot en met 24 december 2013 staat Nederland geheel in het teken van de 3FM Serious Request-actie. Deze samenwerking tussen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis vraagt al sinds 2004 jaarlijks aandacht voor een stille ramp en probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar geldt het Wilhelminaplein in Leeuwarden als decor voor het ‘Glazen Huis’ waar drie dj’s zich 7 dagen lang laten opsluiten. Uit heel Nederland stromen de initiatieven binnen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel, maar zijn er slechts een aantal initiatieven die de hele week op het plein bij het Glazen Huis mogen staan.

De organisatie van het WK Roeien 2014 Amsterdam, de KNRB en Aegon organiseren in samenwerking met roeivereniging Wetterwille op het Wilhelminaplein: SERIOUS ROWING CHALLENGE. De uitdaging is om, van 18 tot en met 24 december, 7 dagen lang 24 uur per dag, 2 roeiapparaten continu bezet te hebben. Iedere roeier, maar ook niet roeiers, kan zich online inschrijven voor 1 of meerdere  blokken van 10 minuten en betaalt een vast bedrag van € 10,- per 10 minuten. Vervolgens kan men zich nog laten sponsoren door familie en vrienden en draagt Aegon voor elke geroeide kilometer € 2,13 bij. Dit initiatief zal plaatsvinden in een open, speciaal omgebouwde trailer, die volgend jaar vaker ingezet gaat worden tijdens de Aegon Celebrate Rowing Tour, ter promotie van de roeisport en het WK Roeien in 2014 in Nederland.

Op deze manier willen wij als roeiwereld een bijdrage leveren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel dit jaar, namelijk kinderen die jaarlijks onnodig sterven door diarree. Maar hiernaast uiteraard ook promotie maken voor onze mooie roeisport.

U, als liefhebber van de roeisport, vragen wij hierbij om ons te helpen deze actie tot een succes te maken. Daarom:
1) vragen wij u met uw vereniging een gedeelte van de roeitijd in te vullen door gezamenlijk te komen roeien. Om een tijdsblok te reserveren kunt u contact opnemen met de organisatie via seriousrowing@houseofsports.nl
2) vragen wij u uw leden op te roepen om (eventueel met vrienden en familie) individueel in te schrijven via www.seriousrowingchallenge.nl. Vanaf begin volgende week zal deze site online staan en is het mogelijk in te schrijven
3) vragen wij u ons bij te staan in de organisatie, uw leden kunnen zich als vrijwilliger opgeven via seriousrowing@houseofsports.nl

Dit is overigens niet het enige initiatief dat plaatsvindt vanuit de roeiwereld om dit jaar geld op te halen voor 3FM Serious Request. Het zal u niet ontgaan zijn dat Wetterwille, de organisator van de jaarlijkse Elfsteden Roeimarathon in mei, op 21 december een speciale editie van de Elfsteden Roeimarathon organiseert waar inmiddels het maximum aantal van 13 teams voor heeft ingeschreven. Kijk voor meer informatie op www.elfstedenroeimarathon.nl.

Kortom hopen wij op uw steun te mogen rekenen en van de Serious Rowing Challenge een succes te maken én de roeisport door dit initiatief nog meer onder de aandacht te brengen. Wij vernemen graag uw reactie. Mocht u vragen hebben kunt u contact met opnemen met Martin den Ouden van House of Sports middels de onderstaande gegevens of vanaf begin volgende week op www.seriousrowingchallenge.nl. Wij sturen u een reminder wanneer het mogelijk is om in te schrijven.

Met sportieve groet,

KNRB, Erik Kraak
Organisatie WK roeien 2014, Irene Eijs
AEGON, Ronald van Liemt
LRV Wetterwille, Jan ten Brug