Scullingkamp

Gepubliceerd op 8 januari 2008

Image Ook dit jaar is het mogelijk om je roeitechniek te verfijnen. In Radzeburg wordt deze zomer weer een aantal roeikampen georganiseerd.
    improve your scullingtechnique during a nice holiday…

Techniekverbetering en ontspannen varen!

Deze (internationale) roeiweken staan open voor alle roeiers die hun roeitechniek willen bijschaven. Wegens de vele enthousiaste reacties en grote belangstelling wordt de roeiweek in 2008 vijf maal aangeboden in de maanden mei, juni en augustus.
Tijdens de week worden 10 roeisessies gevaren (twee per dag).Vrijwel dagelijks vinden video-opnamen plaats, die geanalyseerd worden. Daarnaast krijgen de deelnemers roei-instructie gericht op het niveau van de individuele roeier en hebben volop de tijd om te oefenen.
Er wordt voornamelijk in skiffs geroeid, die op gewicht worden toegewezen en individueel worden afgesteld. Naast het roeien in de skiff is er eventueel ook gelegenheid in andere scullnummers samen te roeien.

De roeiweken vinden plaats in de fraaie roei-academie van Ratzeburg (D),  60 km ten oosten van Hamburg. Dit betekent een volpension* verblijf direct aan het roeiwater, in 2-persoonskamers met douche/wc/tv em de beschikking over een uitstekende botenvloot en  andere faciliteiten. Het roeiwater wordt gevormd door de meren rond Ratzeburg, die niet toegankelijk zijn voor de gemotoriseerde pleziervaart.

De week is vooral gericht op al die roeiers die binnen de vereniging te weinig mogelijkheden vinden, hun techniek te verbeteren. Door deelname aan deze intensieve roeiweek, kunnen zij optimaal en voor lange tijd weer een nieuwe impuls geven aan de roeibeweging.

Informatie: www.roeiplezier.nl (roeiweken)

Data:   zo 18 mei t/m vr 23 mei 2008
zo 08 juni t/m vr 13 juni 2008
zo 15 juni t/m vr 20 juni 2008
zo 10 augustus t/m vr 15 augustus 2008
zo 17 augustus t/m vr 22 augustus 2008

Kosten:  Euro 585,-
*excl. maaltijd 1e avond in dorp

Aanmelding: sculling@xs4all.nl    >   of bij Carla Beekman 020-6186580

Informeer ook eens naar een roei- of instructieclinic speciaal voor uw vereniging!