Lustrum …. Schrijf! Sprekende verhalen

Gepubliceerd op 29 mei 2011

We kennen ze allemaal! Korte, sprekende verhalen waarin mooie, droeve, opvallende of geestige ervaringen en gebeurtenissen in weinig woorden zijn ‘gevangen’. Wij zijn op zoek naar zulke verhalen van leden! Beschrijf in maximaal 200 woorden ervaringen of gebeurtenissen uit jouw roei- en/of zeilleven bij de Zwolsche en stuur deze op naar Lustrumboek@zrzv.nl. De redactie van het lustrumboek selecteert uit de inzendingen de meest treffende verhalen. Dus….klaarmaken om te schrijven….. SCHRIJVEN NU !

Voorbeeld: Elfstedentocht 2009 Etappe Sloten- Balk

De zon komt op, het is zonde om de luiken dicht te doen: een nieuwe dag breekt aan. We rekken en strekken voor de volgende etappe>

Eerst stempelen en dan een klim in de zwemvesten: we zijn klaar om in te stappen… Het open water van het Slotermeer lokt: rimpelloos en badend in goud ochtendlicht. Jannie en Jeannette zetten er, zichtbaar genietend, de sokken in. We snijden de bocht mooi af en varen bootrijk Balk binnen. Een oplopende boot neemt een hinderlijk besluit: kunnen we er niet langs, dan gaan we er gewoon overheen! Onze riemen komen met de schrik vrij… tot we het te smalle ‘geboortekanaal’ van de Luts bereiken. De Luts een prachtig waterlaantje voor dromers en vogelaars, maar roeiers? Tijdens deze kilometers ontwikkelt zich een krachtig nieuw vocabulaire: de zogenaamde Lutswoorden!

Ochtendgloren, flarden mist

Een meerkoet die wat kroos opvist

Fuiken fier op een rij

Riemen glijden door goud tij…

Even later… het geluk is zoek

Over stil water klinkt gevloek

Takken, paaltjes, stuurgepruts

Dit waterlaantje….het is de Luts!

Zonder averij stappen we na deze enerverende tocht enigszins pips uit de boot. Het leed is snel geleden: ons wacht een heerlijk gezamenlijk ploegenontbijt . We hebben geluk: én de broodjes én het beleg én de koffie zijn inmiddels gearriveerd.

Heerlijke ochtendzon, een frisgroen weitje, fleurig picknickkleedje, echte wc’s: willen we nog meer?