Roeien kan ook zo

Gepubliceerd op 20 augustus 2013

altNooit gedacht dat het geven van instructie aan mensen met een beperking zo verrijkend en leuk zou zijn. Sinds anderhalf jaar roei ik nu steeds met andere mensen om hen, al dan niet met hulpmiddelen, de roeitechniek eigen te maken. Onze vereniging heeft er voor gekozen om het Aangepast Roeien te richten op de instroom in het reguliere roeien. Meestal gaat dat goed, ook omdat hulpvaardigheid een vanzelfsprekende roeiwaarde is. Omdat roeien zo goed is voor het hele bewegingsapparaat blijkt het voor veel mensen ook nog eens therapeutisch te werken, waardoor het ook een dankbare taak is om te coachen en mee te roeien.  Leren gaat alleen als je in een goede mood bent, dus zorgen we er op de woensdagmiddag voor dat we het vooral ook erg prettig hebben met elkaar.

Ben je ook toe aan je volgende roei-instructiecursus en zoek je eerst nog een leuke vrijwilligersklus om je aandeel aan de vereniging te leveren, of lijkt het jou gewoon leuk? Op woensdagmiddag hebben we behoefte aan jou om boten in en uit het water te halen, mee te roeien of als gastheer/vrouw de sfeer aan de wal verstevigen met koffie en thee. Het is dan een gezellige boel met roeiers en vrijwilligers, kom gerust een keer kijken.
Binnenkort start een jongedame die met vast bank gaat roeien. Wie komt helpen deze potentiële (top)sporter te leren roeien, wordt gastheer/vrouw of komt helpen tillen. Bij die laatste taak kun je tussentijds zelf ook even roeien.

Antoinette van Boom, Instructeur Aangepast-roeien, aangepastroeien@zrzv.nl