Roeien in Zweden!

Gepubliceerd op 13 oktober 2016

We geven het onmiddellijk toe: je moet wél een beetje gek zijn om 2x ruim 1400 km te rijden voor het roeien van een wedstrijdje van 8 km! Tóch was het zeker de moeite waard.

Wat begon als een soort van grapje na de elfstedentocht dit voorjaar, eindigde ermee dat een groep van 5 Zwolsche en 2 andere roeiers daadwerkelijk afreisden naar Zweden om daar op de prachtige Osterdalelven, een brede rivier, de strijd aan te gaan met Zweedse toppers.
Logeren deden we bij onze Zweedse-Zwolse Helena, die het ons in haar geboortedorp aan niets deed ontbreken. Ook mama Nilsson leverde een belangrijke bijdrage met het opstoken van de kachel, het bereiden van heerlijk elandenvlees en het serveren van een traditionele “fika”. Fantastisch!

Wat een mooi land, aardige mensen (geweldige knuffelaars!) en prachtig roeiwater. In geleende boten (een 4x, 2x en een skiff) startten we allemaal tegelijk. Wie het eerst over de finish was, had gewonnen en er was voor iedereen een prijs, bij elkaar gebracht door allerlei sponsors. Geertje won een echte Zweedse handzaag, mariska een knalgele handdoek, helena een lantaarn, etc, kortom: iedereen blij! Na afloop was er een diner op de Brudviga-roeivereniging met een feest. Heeel lekker en gezellig.

Dit tripje krijgt vast volgend jaar een vervolg. Wie weet met nog veel meer Zwollenaren!

Helena, Jobke, Geertje, Jan He, Jan Ho, Roland en Mariska