Roeien en Zeilen bij de ZRZV

Gepubliceerd op 5 oktober 2012

De ZRZV steekt van wal…

Welkom bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging (ZRZV)! Deze 130-jarige sportvereniging is uitgegroeid tot een grote, gezellige vereniging met meer dan 500 leden. De ligging aan de Westerveldse kolk en het Zwarte Water is uniek.

Na een pittige training of ontspannen tochtje is het goed toeven op het zonnige terras van ons prachtige verenigingsgebouw met uitzicht op het Zwarte Water. Met de Overijsselse Vecht en de IJssel op vaarafstand zijn de roei- en zeilmogelijkheden onbeperkt. Recreatie en prestatie gaan hand in hand.

Gooi het roer om en kom roeien of zeilen!

Afhankelijk van eigen inzet, ambitie en capaciteiten kunnen zowel junioren, senioren als veteranen bij de ZRZV recreatief als in wedstrijdverband roeien en zeilen. De vereniging heeft een goed instructie- en coachsysteem, biedt veel verschillende activiteiten en neemt deel aan nationale en internationale evenementen en wedstrijden. We hebben een grote, gevarieerde en goed onderhouden roei- en zeilvloot.

Roeien met de riemen die je hebt…

U roeit individueel en/of in een ploeg: toerroeien, marathonroeien, wedstrijdroeien én aangepast roeien behoren tot de mogelijkheden. Ook voor kandidaten met een visuele of fysieke beperking zijn roeien en zeilen zeer geschikte sporten! De ZRZV ontwikkelt zich tot expertisevereniging aangepast roeien van Oost-Nederland met ervaren instructeurs, verschillende hulpmiddelen en aangepaste boten voor het roeien en zeilen.

….of voor de wind gaan!

Recreatief zeilen en het gezamenlijk ondernemen van zeiltochten, wedstrijden of andere zeilactiviteiten behoren tot de mogelijkheden. Leden zonder zeilervaring kunnen onder leiding van een instructeur leren zeilen. Ervaren zeilers tuigen zelfstandig een Valk of zwaardboord op en kiezen dan het ruime sop.

Schoon schip maken of iets op touw zetten?

De ZRZV organiseert roei- en zeilclinics voor organisaties en bedrijven of als invulling van een feest of familiedag.

Overstag gaan en lid worden

Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten van de ZRZV wordt u lid van de vereniging. Als lid kunt u zowel gaan roeien als zeilen.

Lid worden