Roeicursus in Engeland – Ernst Inklaar

Gepubliceerd op 24 december 2011

Afgelopen zomer ben ik een week naar een roeicursus in Engeland geweest. Het was in Eton aan de Thames, ten zuid-westen van Londen. Elk jaar worden deze cursussen gegeven aan jongeren van 12 t/m 18 jaar.

Op deze website kan je alle informatie vinden: http://www.etonrowingcourses.co.uk

Elke dag roei je ’s morgens en in de vroege avond, onder leiding van hele goede roeiers. ’s Middags is er een leuk programma, soms een excursie en soms ben je vrij om bijvoorbeeld het plaatsje in te gaan. Of je gaat een groot deel van de dag een roeitocht maken. Je slaapt en eet (lekker eten) in de gebouwen die tijdens het schooljaar worden gebruikt door de kostschool Eton. Je hebt een eigen kamer. De boten zijn ook van Eton College. Er zijn meerdere botenhuizen aan de Thames met talloze roeiboten.

Eton College heeft ook een eigen roeibaan, die komende zomer gebruikt wordt voor de Olympische Spelen.

Deze roeiweek is me prima bevallen en ik raad anderen graag aan ook naar een Eton rowing course te gaan. Ongeveer de helft van de deelnemers waren Engelse jongeren. De anderen kwamen uit de US, Rusland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, etc. Het was makkelijk om in contact te komen met elkaar.

Als je niet naar Engeland gebracht kan worden, kan je gerust vliegen. Mensen van de cursus komen je ophalen van het vliegveld en je wordt ook weer weggebracht. Ik heb een prima week gehad, veel geleerd en een leuke tijd gehad met de anderen: goed voor je Engels. De tweede foto is gemaakt vanuit het reuzerad in Winsor. Het reuzerad staat aan de Thames, bijna aan de overkant van een van de botenhuizen van Eton College.

Ernst Inklaar.

Foto’s

Heb je nog vragen aan Ernst:  mail dan naar ernstroeitineton@zrzv.nl