Ringvaart Regatta 2017 – verslag van Nienke

Gepubliceerd op 28 juni 2017

Toen ik mij had ingeschreven voor de Ringvaart Regatta 2017 was ik mentaal constant ON! Alles in het teken van die monstertocht die ik 7 juni zou gaan roeien. De tocht werd onderdeel van een groter geheel. In 2017 roei ik drie ultramarathons solo en de opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen noodvoeding.

Als voorbereiding voor de Ringvaart ging ik beter eten, regelmatiger roeien, 3xx per week core stability training, 10 kg afvallen, vrij vragen op het werk, bootje Volans in den treure voorbereiden met bidonhouders, sponsor stickers en… ik kocht een waterdichte radio. Vanwege mijn solo roeiactie vroeg Radio Ringvaart of ik live in de uitzending wilde op 23 mei. Nice om daar mijn verhaal te mogen vertellen. De datum 7 juni komt dichterbij en na mijn solo IJsselroei van 114 km denk ik, nou die Ringvaart lukt dan vast ook wel.

De weersvoorspellingen voor 7 juni zijn beroerd maar ik sta nog steeds op AAN! Jasper zegt zelfs, wat is je eigen grens hierin? Toen we de Ringvaart vier jaar geleden roeiden in een skiff zonken er enkele skiffs op de Kaag met windkracht 4. Wat gaat windkracht 7/8 op de Kaag dan wel niet doen met al die skiffjes?
Het bestuur van Ringvaart schrijft op de site dat ze uiterlijk woensdag 7 juni 5.00 uur zullen zeggen of de Ringvaart On of niet ON is. Dus hop hop… Volansje op het dak en richting Asopos de Vliet in Leiderdorp. Als we aankomen om half 3 op 6 juni spookt het daar al echt op het vlot. GRRR…Boten worden door de vrijwilligers extra vastgezet met haken en spanbanden.

Om drie uur krijgt Jasper het verlossende sms-bericht: de Ringvaart is niet ON. En pas dan kom ik mentaal in de modus: niet ON. Alle opgebouwde spanning komt eruit zonder maar een kilometer te hebben geroeid. Onverrichter zake gaan we weer op weg naar Zwolle.

Thuis ga ik maar het bed in met Netflix aan. Ik ben zo moe dat ik liever 100 km solo roei dan dit.
Jasper en ik maken direct plannen wanneer ik de Ringvaart alsnog solo ga roeien in 2017. En dat zou maar zo aanstaand weekend kunnen zijn 🙂

Nienke