Ringvaart Regatta 7 juni 2017

Gepubliceerd op 28 juni 2017

Over voorbereidingen en the after clash

De Zwolsche zou dit jaar op de Ringvaart 100 km vertegenwoordigd zijn met twee teams in een dubbeltwee en met een skiff. Een gedegen voorbereiding werd door alle vijf deelnemers getroffen.

Mariska en Jobke maakten veel kilometers samen in de dubbeltwee. Zij testten welk eten het best beviel en overwonnen de onzekerheid: kunnen wij dit wel? Ja, zij waren er klaar voor!
Jaap en Katinka roeien ook veel samen. Zij kwamen in de boot nader tot elkaar wat betreft lengte van haal en drukopbouw. Samen besloten ook zij dat ze er klaar voor waren.
Nienke paste na de inschrijving haar eetpatroon aan, ze ging regelmatiger roeien en trainde 3x per week haar core stability. Haar skiff werd uitgerust met bidonhouders en een waterdichte radio. Zelfs plassen in de boot kreeg ze onder controle. Na een soloroei van 114 km over de IJssel vond ook zij dat ze klaar was voor de Ringvaart.

6 juni 2017

Alle vijf stonden ze mentaal nog op AAN, ondanks de slechte weersvoorspellingen. De boten gingen naar Leiderdorp. De vrije dagen waren geregeld en de interne spanning is hoog.
Om 15.00 uur besluit het bestuur van de Ringvaart: de Ringvaart Regatta 2017 gaat NIET door.

Wat gebeurt er dan met je? Er komen allerlei emoties naar boven zoals: teleurstelling, een vreemd gevoel, je staat met lege handen, je baalt, extreme moeheid en een ziek gevoel. Je valt in een gat, maar moet weer door. Ergens is er ook opluchting, het was op de Kaag met windkracht 6/7 niet echt leuk roeien geweest.

Uitgebreide verslagen van de deelnemers

Het volledige verslag van Mariska en Jobke kun je hier lezen: Ringvaart Regatta 2017 – de voorbereiding.
Het volledige verslag van Jaap en Mariska vind je hier: Ringvaart Regatta 2017 – windkracht 7.
En het verslag van de voorbereidingen van Nienke lees je hier: Ringvaart Regatta 2017 – verslag van Nienke.