Resultaten op zonnig ARB

Gepubliceerd op 8 juni 2015

We zitten midden in het seizoen voor de 2 km wedstrijden. Afgelopen donderdagavond vertrok Willem Jan met de grote botenwagen naar de Bosbaan te Amsterdam. En deze was compleet gevuld met skiffjes, dubbeltweeën, viertjes, een acht, riemen, riggers en schragen. Alles roeiers en konden zich dan ook compleet met het roeien bezighouden.

De zaterdagmorgen kenmerkte zich door voorwedstrijden. Waarbij de junioren in alle vroegte mogen starten. De senioren hebben meer tijd nodig om wakker te worden.  Dit rustig opstarten geldt niet voor de coaches op zulke dagen. Die zijn vanaf ca 7:30 te vinden op de Bosbaan en die blijven tot de laatste roeier over de finishlijn gaat. Dank daarvoor namens alle roeiers!

Zaterdag, prima begin……
De aftrap van dit weekend werd gedaan door Isabel in de combinatieploeg M164x met Willem3. Dit in een veld met 18 tegenstanders. De meiden liggen startklaar boord- aan-boord. Spanning is bij allen te zien. Ook bij de ouders en coaches.  Na het startsein schieten ze uit de staande start weg richting finish. Ze roeiden mooi door naar de B-finale. Na de meiden de voorwedstrijden van de j162x. Jasper met  Dimitri van de Hunze startte ook in een flink veld met 23 tweeën. In een snelle voorwedstrijd roeiden  zij naar de halve finale en vervolgens door naar de A-finale.  

John, Joost  & Roland en Fenny & Marjolein startten later op de dag als senioren. John in de skiff en dit ging prima. Joost met een oude bekende van de Zwolsche “ Roland” in de N2x. Het liep zo goed dat zij samen nogmaals de NSRF gaan starten. Perfect mannen! Fenny & Marjolein sloten de dag af met ook rechtstreeks een finale race in de N2x. 

En yes…
Zondag mooie resultaten. Celine in de M184x een blik. Vanaf de start was al snel duidelijk dat dit blik ging worden in de combinatie vier met Tromp. Ze bouwden dit uit naar een mooie voorsprong op nummer 2. Prachtig om te zien. Zeker ook de achten in het J16 veld is genieten.  Jasper kwam als combiploeg met Hunze en Hemus met stuur Nick van Daventria als eerste junior 16 8+ met ruime voorsprong op nummer 2 over de finish. 

Ralf in de Junioren WK 8+ plaatste zich via de voorwedstrijden voor de A-finale. Knap en speciaal, als je hier in het zware SA8+ veld start tegen o.a. je broer. En complimenten een strakke 3e plek was het resultaat. Dit beloofd wat het komende junioren WK.

Naast de grote nummers ook nog skiffjes en tweetjes in de finale:

* Jasper & Dimitri (Hunze) (j162x): 6e (A-finale)

* Joost (N1x): 4e (B-finale)

* Celine (M181x): 2e (heat)

Het was een geslaagd weekend voor de roeiers, coaches en supporters. Op naar de volgende wedstrijd.

Sandra Schaap