Regatta Grüner Moselpokal

Gepubliceerd op 29 september 2016

Langzamerhand begint het een traditie te worden voor de Zwolsche H (70+) veteranen 8: deelname aan de Langstreckenregatta Grüner Moselpokal. Deze 4 km wedstrijd met keerboei wordt gevaren in een binnenbocht van de Moezel bij Bernkastel-Kues: 2 km met stroom mee, 2 km tegen de stroom in. Tussen elf en vijf starten 240 ploegen met 1-2 minuten interval om te zorgen dat ze elkaar niet hinderen bij de keerboei. De variatie in boottypen is groot: van 1x tot 8+.

De deelnemers komen uit Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Veel A t/m H veteranen (M/V). In het H veld deden 2 Duitse en 4 Nederlandse achten mee (Daventria/Isala/Scylla/Wetterwille combi, Het Spaarne, Rijnland en ZRZV). Daventria cs won zoals gewoonlijk. Wij (Gerrit, Hans de Vries, Bert, Erik, Roelf, Hans Speijers, Ed en Ton, met stuurman Sjoerd) werden vijfde in 17:13, iets sneller dan vorig jaar.Toch prachtig dat we dit op onze leeftijd nog mogen meemaken.

Wat maakt deze wedstrijd zo aantrekkelijk? Allereerst de schilderachtige omgeving, de mooie baan, de ontspannen sfeer en de gezelligheid. Het lijkt er ook altijd mooi weer te zijn. Na de wedstrijd nuttigen we bier en braadworst (zie foto) en brengen we een bezoek aan Wiengut Pauli. De rest laat zich raden.

Roelf Venhuizen