Recept citroenkwarktaart

Gepubliceerd op 8 november 2008

Citroenkwarktaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienten:
–    11 blaadjes witte gelatine;
–    100g lange vingers;
–    2 citroenen;
–    450g kwark;
–    5 el witte basterdsuiker;
–    ½ l slagroom;
–    boter.

Bereiding:
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met lange vingers.
Boen de schil van 1 citroen schoon en rasp de schil fijn. Roer of mix de kwark glad met 4 eetlepels suiker en de geraspte citroenschil. Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker.
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Pers de geraspte citroen uit en verhit het sap. Knijp de geweekte blaadjes gelatine goed uit, doe ze in een kommetje en giet het hete citroensap erbij. Blijf roeren tot de gelatine geheel is opgelost.
Roer de gelatine door het kwarkmengel en spatel daar vervolgens de slagroom door. Breng de massa over in de springvorm, strijk de bovenkant glad en laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de springvorm en garneer met dunne schijfjes citroen. Mjammie!!