Opening wedstrijdseizoen

Gepubliceerd op 22 februari 2009

ImageKomend weekeinde is de start van het wedstrijdseizoen. De eerste race is traditioneel in Delft. Voorheen "De Kurk", nu de "Van Oord Winterwedstrijden" genoemd. De tijdrace over 5 kilometer op De Schie wordt zaterdag en zondag verroeid. Vanuit Zwolle gaat een vrij grote delegatie richting Het Kruithuis in Delft. Proteus Eretes, dat tegenwoordig een botenhuis tegenover Het Kruithuis heeft (De Beuk genoemd), is organisator van deze wedstrijden. In het verleden zijn de wedstrijden wel eens afgelast vanwege ijsgang. De Roeibond heeft deze wedstrijd als een van de meetmomenten voor de Junioren Kerngroep uitgekozen. Vanuit De Zwolsche zit een aantal junioren op basis van ergometerresultaten in de Kerngroep.

Elsbeth Zielman, Gishlaine Boschman en Kirsten Lanz zullen hun Kerngroeppositie waar gaan maken op de Schie. Birgit Vulkers zal er alles aan doen om zich op het water te bewijzen en zo een plaats in de groep te veroveren. De meisjes roeien op zaterdag.
Op zondag gaan Kars Petri en John Oosterbroek de degens kruisen met de rest van roeiend Nederland. Koen Willems (Boreas) gaat het lichte beginnelingenveld onveilig maken. Van Boreas zal ook een dames-vier-met van start gaan.