Op naar Zwolle en Den Bosch!

Gepubliceerd op 9 november 2017

Het weekend van 11 en 12 november verdeelt het team van Project 2020 zich over zowel Den Bosch als Zwolle. Het merendeel van de dames gaat richting Zwolle voor wederom een trainingsweekend op de wateren van de Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging. Benita de Man reist af naar Den Bosch om daar haar titel van vorig jaar te verdedigen op de Paul Veenemans Prijs.

Start Wintercompetitie ZRZV

Bij de ZRZV wordt iedere winter de Wintercompetitie georganiseerd. Op elke 1e zondag van de maanden november tot maart wordt er een race verroeid over 4 km. Het is een tijdrace met vliegende start. Hierbij bouwt elke deelnemer aan zijn eigen score. De resultaten worden namelijk door correctiefactoren vergelijkbaar met elkaar gemaakt. Zo zijn er correcties op grond van boottype, leeftijd en geslacht.

Deze gecorrigeerde tijden worden per wedstrijd omgezet in een indexcijfer (op basis van de totale gemiddelde gecorrigeerde tijden per persoon). Hierdoor ontstaat er uiteindelijk een totaalklassement, waarin de beste drie wedstrijdresultaten zullen worden meegerekend.

De Wintercompetitie is een mooie race om het trainingsweekend mee af te sluiten. Zo kan het geleerde direct in praktijk gebracht worden en zit er ook nog een leuk wedstrijdelement aan vast!

Paul Veenemans Prijs 2017

Benita de Man neemt dit jaar voor de derde keer deel aan de Paul Veenemans Prijs. Het is een evenement waarbij roeien een vast onderdeel is. Dit gebeurt in de skiff of in de tweezonder. Daarnaast moet iedere deelnemer een keuze maken uit tenminste twee van de disciplines: fietsen, hardlopen en schaatsen. Als voormalig schaatster komen in deze wedstrijd haar ‘oude’ en ‘nieuwe’ sport mooi samen. Wie weet lukt het haar om net als vorig jaar als beste dame te eindigen!