Onstuimige twee- en skiffhead

Gepubliceerd op 1 april 2015

In de hoofdrol Zwolsche roeiers in de skiff en de dubbeltwee. Bikkels die zich niet laten weerhouden door de weersvoorspellingen. Vanaf afgelopen donderdag was het met spanning de website van de Skiff- en Tweehead in de gaten houden. Gaat het wel door, niet door? Toch zonde om 130 km te rijden, als het niet zou doorgaan. En dit checken bleef het hele weekend i.v.m. met de harde wind, golven en regen.

Zaterdag: Tweehead De aftrap werd gedaan door Isabel met haar roeimaatje van Alphen. Zij maakten hun debuut op de Tweehead (M16 2x). Zij trotseerden toch maar even dit herfstachtige lenteweer. Goed gedaan meiden.

De wind trok in de loop van de dag nog meer aan en was het de beurt aan Jan Sije en Rik in de VE2x & Ruben en Roderick in de H2-. De heren hebben naar eigen zeggen naar tevredenheid geroeid. Zeker in de 2- is het knap stuurwerk met deze wind en golven. Sandra en Harriet sloten de zaterdag af in het DV2x veld. In een gedegen tempo met rake klappen roeiden zij met mooie inhaalmomenten naar de finish. Met als beloning blik (DVC2x) en als extra verrassing 1e overall van het DV2x veld. De bijbehorende wisselbeker mochten zij even vasthouden voor de foto. Dank aan Ruben en Roderick die op zaterdag zowel het transport van de tweetjes regelden als het ophalen van de rugnummers. Wat een verwennerij.

En het ging nog harder waaien……check website: gaat zondag door? “Update zaterdag 28 maart 19:52h: De weersvoorspellingen voor morgen zijn helaas niet goed. We gaan voor nu ervan uit dat de ochtendblokken (blok 1 en 2) doorgaan. Voor alle andere blokken (blok 3 en 4) communiceren we de definitieve beslissing uiterlijk 2u voor de start van het desbetreffende blok”

Zondag: Skiffhead Wekker om 5:45. In alle vroegte zorgden jaap en Albert ervoor dat de skiffjes om ca 8:15 arriveerden bij Poseidon. Te midden van 32 juniorroeiers J16 1x lag Jasper iets voor 10:00 aan de start voor zijn 1e Skiffhead. Geen regen, windje, golven te doen, toch lastig water zo op de Amstel. Een mooie race en een 5e plaats was het resultaat! Chapeau voor Jasper en de coaches Albert en Jaap.

Sander (VC1x), Rinze (VC1x), Bram (VC1x) en Jaap (VE1x) startten in blok 2. Na het oproeien was het wachtten in de regen en dan gaan….. het eerste stuk wind mee, golven nog steeds te doen, maar best lastige omstandigheden. Sander een 2e plek in het VC1x veld gevolgd door Rinze met een 4e plek. Overall gezien Sander 10e en Rinze 16e van de 144 deelnemers. Heren, complimenten! Bram en Jaap hadden iets meer tijd nodig voor het parcours, en kijken niettemin tevreden terug op de 7,5 km.

Berichtgeving website: “Update zondag 29 maart 13:18h: Beste roeiers, helaas hebben we moeten beslissen dat het laatste blok van de Skiffhead (blok 4 van 16u) niet door kan gaan vanwege veiligheidsoverwegingen ivm verwachte weersomstandigheden”

Killian (B1x), Joost (B1x) en Celine (m18 1x) waren erg teleurgesteld. Alle drie hadden veel zin om de Skiffhead te starten, om te laten zien wat ze kunnen. Heren en dame volgend jaar gaan we jullie zien.

Al met al een weekend om niet snel te vergeten!