Officieel startschot voor bouw watersportaccommodatie in binnenstad Zwolle

Gepubliceerd op 30 april 2015

Christelijke Hogeschool Windesheim heeft op donderdag 30 april ingestemd met de bouw van een watersportaccommodatie in de binnenstad. Dit officiële startschot is goed nieuws voor Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas en de sportopleidingen van Windesheim. Zij nemen in de nabije toekomst hun intrek in het drijvende gebouw aan de Katerdijk.   

ZSR Boreas is verantwoordelijk voor de exploitatie van de accommodatie. De studentenroeivereniging is op dit moment nog gevestigd bij de Zwolse Roei- en Zeilvereniging aan de Holtenbroekerdijk. Wegens de groei van beide verenigingen, staat de verhuizing van Boreas al enige jaren op de planning. Ook zij zijn erg verheugd met dit nieuws.  “De jarenlange inzet van diverse partijen wordt eindelijk beloond. Dit is een impuls voor Boreas als studentenroeivereniging en voor Zwolle als studentenstad”, aldus Nathalie Meijer, voorzitter der ZSR. 

De accommodatie biedt ook ruimte aan de sportopleidingen van Windesheim. Studenten van de hogeschool volgen er bijvoorbeeld de minors ‘Aangepast sporten’ en ‘Vitaliteit’ en de vakken ‘Kennismaken met roeien’ en ‘Begeleiden van watersportactiviteiten’. Naast roeien zullen ook kanoën en stand up paddling, het zogenoemde suppen, een rol krijgen in het onderwijsprogramma. 

De bouw van de accommodatie zal nog voor de zomervakantie van start gaan. Naast een loods voor alle roei- en watersport gerelateerde materialen, zal ook de sociëteit van Boreas op deze locatie tot stand komen. Verwacht wordt dat het gebouw komend schooljaar in gebruik genomen wordt.