NAR – informatie

Gepubliceerd op 6 mei 2012

Klik hier: NAR-ROUTE

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, datum en plaats staan vast: de nationale tocht aangepast roeien 2012 zal verroeid worden op zaterdag 9 juni bij de Zwolsche.

Ochtendprogramma

De deelnemers kunnen kiezen uit een lange tocht vanaf de Zwolsche door de stadsgrachten (12km) of een kortere tocht vanaf de Zwolsche naar de monding van de Overijsselse Vecht (6km) en eventueel nog een eindje die Vecht op. Bij de lange tocht bestaat na 4 en 8km een mogelijkheid om te wisselen op een vlot.

Middagprogramma

Het middagprogramma bevat een wedstrijd over 500m tussen ploegen van verschillende deelnemende verenigingen. Een gezamenlijke roeiersmaaltijd besluit de dag. Wij nodigen uw ploegen graag uit voor dit evenement. Een paar praktische zaken:

Tijden

Anders dan in het evenementennummer is aangegeven, zullen de boten afvaren vanaf 11.00u. De roeiersmaaltijd zal om 18.00u worden afgerond.

Begane grond

Om oponthoud met de traplift te voorkomen zal de gehele dag zich afspelen op de begane grond, buiten voor het gebouw. Het gebouw van de Zwolsche is voorzien van een rolstoeltoilet op de begane grond en voor 2 rolstoeltoegankelijke dixies wordt gezorgd.

Bootgebruik en begeleiding

De Zwolsche gaat ervan uit dat alle deelnemende ploegen hun eigen boten meenemen en dat alle ploegen over voldoende eigen begeleiding beschikken.

In- en uitstappen, bereikbaarheid vlotten

Bij de Zwolsche kan aan beide zijden van 2 vlotten, dus aan 4 vlotkanten, worden ingestapt. Als hulpmiddelen daarvoor zijn glijplanken en vriendelijke helpers beschikbaar; een tillift o.i.d. ontbreekt. Een korte instructie in het gebruik van de glijplank vind u op de site van Roei.tv onder deze link!

De vlotten van de Zwolsche zijn via korte, vrij steile hellingen bereikbaar. Voor ondersteuning op die hellingen wordt gezorgd.

Alternatief programma

We ontwikkelen nog een beperkt slechtweerprogramma in samenwerking met een Zwols museum o.d.

Aanmelden

U kunt uw ploegen aanmelden via een e-mail aan de contactpersoon (zie hieronder). In die e-mail svp vermelden: de vereniging, het aantal en type boten, het aantal A-roeiers en het aantal begeleiders.

Contactpersoon

Contactpersoon voor de NAR bij de Zwolsche is Warner Bruins Slot, bereikbaar op het mailadres nar2012@zrzv.nl of op telefoon 038 – 454 72 31 (tot 22u.)