NTJK 20 – 22 november 2009

Gepubliceerd op 23 november 2009

Image Van vrijdagavond tot zondagmiddag zijn 14 junioren in gezelschap van Albert, Bram en Jaap naar het Nationale Junioren Trainings Kamp  bij de roeibaan bij de Beekse Bergen geweest. Een verslag over de hoe lange de file was, hoe lekker het eten smaakte, hoe ruim een 6 persoons bungalow ( geen tikfout ) is, in wat voor combinaties er geroeid is enz. enz. wordt verzorgd door een vertegenwoordiger van het BVJ.
LEES VERDER  het verslag!
Fotoalbum
 

NJTK – 20 tot 22 november 2009


Op vrijdagmiddag 20 november zijn we met veertien junioren, zowel wedstrijd- als regioroeiers, onder leiding van Albert, Bram en Jaap vertrokken naar de Beekse Bergen bij Tilburg om daar mee te doen aan het NJTK: het Nationaal Junioren Trainings Kamp. Het busje met de botenwagen is een uur eerder vertrokken, maar door lange, heeel lange files kwam de andere auto tegelijk aan bij de roeibaan… Na door de studenten van Vidar voorzien te zijn van een oerhollandse pot (stamppot andijvie) zijn we richting de huisjes gereden. We hadden twee zes(!)persoons jungalows (bungalow-met-jungleprint) tot onze beschikking, en we zijn op de een of andere manier tot de verdeling gekomen van tien personen in de ene, en zeven in de andere bungalow. Met een beetje opschuiven, wat matjes en een bank zijn we toch nog een heel eind gekomen  Rond middernacht werd het rustig in de huisjes en begon iedereen aan zijn nachtrust.

De volgende ochtend zijn we, na een voor sommigen niet al te lange nacht, rond negen uur vertrokken richting de roeibaan. Daar hebben we gezamenlijk de boten aangeriggerd en zijn we met zijn allen het water opgegaan. Onder de bezielende leiding van de coaches hebben de Zwolsche jeugdroeiers de Tilburgse roeiwateren verkend. Na ongeveer twee uur begonnen we toch wel wat hongerig te worden en besloten we dat het tijd was voor een lunch. Deze was gelukkig voor ons voorbereid in de grote tent, en hier hebben we, begeleid door een bandje, dan ook uitgebreid gebruik van gemaakt.

De buiken waren weer vol en de spieren weer wat uitgerust, tijd voor de tweede training van de dag! Opnieuw hebben we ongeveer twee uur getraind. Na ons omgekleed/gedoucht te hebben was het alweer tijd voor het avondeten! Ook dit was in de grote tent en was prima te eten: lasagna! Terug naar de bungalows maar weer, maar niet voor lang: om negen uur was het alweer tijd voor het grote feest! Na de openingsact, de Dikdakkers (die de feestgangers onder u ongetwijfeld kent van het nummer Cowboys en Indianen, zo niet klik hier), nam een DJ het over en was het nog lang onrustig in de Beekse Bergen.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat er aan het ontbijt zondagochtend heel wat slaperige hoofdjes verschenen. Rond half tien zijn we weer richting roeibaan gegaan om daar nog een laatste keer te trainen en de boten af te riggeren. Daarna hebben we nog een laatste keer geluncht in de grote tent, hebben we de huisjes opgeruimd en zijn we teruggereden naar Zwolle. Na daar alle boten (in een niet al te hoog tempo, maar laten we dat maar aan de vermoeidheid wijten) weer aangeriggerd te hebben, was het weekend alweer voorbij en keerden wij moe maar voldaan huiswaarts. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat het een supergezellig weekend was! Coaches, bedankt!