NSRF Slotwedstrijden

Gepubliceerd op 8 juli 2013

altDan is het ineens zo ver de laatste 2 kilometer wedstrijd van het seizoen “de slotwedstrijden”. Voor sommigen de laatste kans om in een leeftijdscategorie nog een blik te scoren en voor andere de kans om de progressie om te zetten in blik.

Foto’s

Nu heb je als je met hagel schiet meer kans om iets te raken dan als je een kogeltje afvuurt. Zoveel mogelijk starten dus. Op zaterdag en zondag in het totaal 24 starts en op vrijdag meedoen met de Argo sprint.

De tactiek heeft gewerkt. Soms werkte het systeem met blikken voor iedere heat mee, soms tegen. En er waren ook wedstrijden waar je voor je eigen gevoel al winnaar was als je niet omsloeg op de hekgolf van de kamprechtersboot. En een heat met twee deelnemers waarbij de ene ploeg na 500 meter al achter de horizon is verdwenen is dat een wedstrijd of een training?
En dan de vraag hebben we nu een nieuw clubrecord voor een complete Zwolsche M18 8+ gevaren?

Gelukkig duurt het nog maanden tot de volgende 2 kilometer wedstrijd en hadden we voor het eerst dit jaar schitterend weer.

In het totaal konden we negen keer naar het erevlot om handjes te schudden. Gelukkig doen we niet aan het zingen van een clublied een zijn we alleen schor van het schreeuwen van aanmoedigingen.

Voor het archief de lijst:

Argo sprint

Philip den Bremer J18 1X
Céline den Bremer M16 1X
Esmée Oosterlaar en Emma Vercoulen M18 2X

Slotwedstrijden

Joost de Goede J18 1X
Céline den Bremer M16 1X
Philip den Bremer en Freek Temming ( Viking ) J18 2X
Martine van den Boomgaard en Céline den Bremer M16 2X
Martine van den Boomgaard en Lieke van Bodegom ( Beatrix ) M16 2X
Martine van den Boomgaard,  Lieke van Bodegom ( Beatrix ), Céline den Bremer, Marjolein Visser en stuur Daan van den Boomgaard M16 4X+

Alle andere hebben natuurlijk ook hard geroeid maar dat Rik Rienks  in de KNRB  junioren WK 8+ nog bijna de SA wedstrijd won is toch wel het vermelden waard.

Voor  Rik Rienks en Philip den Bremer zit het 2 kilometer seizoen er trouwens nog niet op.

Rik gaat naar het junioren WK in Trakai (LIT) waar hij in de 8+ start.
Philip gaat in de 2X uitkomen in de Coupe de la Jeunesse in Luzern.