NSRF Slotwedstrijden met mooie lustrumblikken

Gepubliceerd op 3 juli 2017

We zitten alweer aan het einde van het seizoen van de 2 km wedstrijden. Afgelopen weekend vierde de Nederlandse Studentenfederatie hun 50e verjaardag en ze maakten er een mooi festijn van op de Bosbaan. Veel inschrijvingen, strakke planning, gezelligheid en waar het om gaat: er werd hard geroeid. Wilmar van Boreas reed een volgeladen botenwagen naar Amsterdam, zodat Boreas en de Zwolsche zich met een gerust hart op het roeien konden richten .

Zaterdag

De zaterdagmorgen kenmerkte zich door voorwedstrijden. En in de middag de finales.
Misa/Bente (m162x), Laura (LDG1X) en Fenny/Gerdien (DB2x) hebben allen hard gestreden in hun voorwedstrijd, maar helaas net niet voldoende voor de finale race.
Alex startte voor het eerst een 2 km wedstrijd in de skiff en roeide gezien zijn ervaring een prima persoonlijke race.
Jasper roeide in de combinatieploeg (j184*) waarmee hij twee weken terug op de Koninklijke ook mee combineerde via de voorwedstrijden naar winst in de finale. Waar de mannen het lustrumblik ofwel eerste plaats in de wacht sleepten.

Zondag

Wederom een mooie dag. Fenny/Gerdien (DB2x) en Laura met haar RIC-maatje in het LDG2x veld gingen beiden na het roeien van de voorwedstrijd welverdiend door naar de finale. Dit leverde voor Fenny en Gerdien een 6e plek op en Laura in combi met RIC een mooie 3e plek.
Jasper roeide in een combinatieploeg (Zwolsche/RIC/Viking/Tromp/Roosendaalse/Willem3) in de j18 acht. Na een snelle start wonnen zij overtuigend met veel bootlengtes. Wederom een mooi NSRF-lustrumblik en -handdoek voor de heren. Gefeliciteerd!

Nu is het voor de roeiers en coaches tijd voor vakantie. Jasper traint nog een maandje door voor de Coupe de Jeunesse.
Wordt vervolgd

Sandra van Hees