Novembervieren: najaarsklassieker levert blikken op

Gepubliceerd op 9 november 2016

Vorig jaar was deze klassieker verhuld in mist. Dit jaar was het droog, regenachtig, zonnig en een regenboog. Prima omstandigheden voor een mooie achtervolgingsrace over de Amstel door Amsterdam heen.

De Zwolsche scoorden vier blikken en ook overall de snelste tijd onafhankelijk van de leeftijdscategorie:
DVB4*: met Sandra  aan boord en Bente op de stuurplek in een combiploeg
HCL4*: Mark, Giem, Cederick, John met  stuur Ghislaine
HVC4+: René, Sander en Nico in een combiploeg
HVD4*: Sander, René met Merijn (stuur) in een combiploeg

Zo rond 7 uur vertrokken juniorroeisters en veterane dames naar het westen om daar in blok 1 te starten. De early birds zeg maar. De junioren combineerden dit jaar. De meisjes 16 vier met Franca en Caitlin aan boord combineerden met Hemus en lieten zien dat ze mooi midden in het veld lagen. Sofie en MIsa combineerden met onze noorderburen ’t Diep en behaalden een 8e plek. Beide ploegen hadden een prima race. En hoe ging het? ‘Super en gezellig, maar 4 kilometer is best ver met hard roeien.’
Sandra met onze juniorroeister Bente op de stuurplek scheurden al inhalend in een strakke lijn over de Amstel in een combinatievier naar de eerste plek in het B-veld en overtuigend ook als 1e overall.
Maaike, Helena, Janna, Liesbeth en Ghislaine (stuur) lieten ook zien dat ze als volwaardige Zwolsche ploeg bovenaan meedoen. Een derde plek in het B-veld en overall 5e! En jawel nog een dames veterane ploeg in het B-veld: Jobke, Lies, Mariska, Marjolein en Gerda (stuur) 7e in het B-veld en 22e overall. In het DVD4* startten Linda, Rian, Kitty, Marie Christine en Astrid (stuur) en behaalden een 9e plek in hun veld.

Blok 2. De heren starts leverden allemaal een blik op. De HCL4* en de HVC4+.  Deze laatste overtuigend ten aanzien van de rest en uiteraard ook overall. Bij de clubheren was het wel heel nipt. Toch het 3e blik voor de blauwvingers zon in de middag binnen. Chapeau heren!

Blok 3. De HVC4* met Sander & René aan de riemen waren wederom weer onverslaanbaar in hun veld. Strak in een gedegen tempo op naar de finish over de Amstel. Het vierde blik werd in de wacht gesleept. De HVCC4*, Remond, Jan, Frans, Rob en Sandra (stuur)in de Vrolijkheid behaalden een mooie 6e plek van de 20 C-ploegen. Vol power stoomden zij over de Amstel onderwijl vijf ploegen inhalend.

Het wedstrijdseizoen blijft doorgaan. Komende zaterdag de Lingebokaal op de Linge, waar Katinka & Sandra (D2x), Jaap (H1x), Jasper (H1x) en Fenny (D1x)  van start gaan. En op zondag de aftrap van de Wintercompetitie.  Schrijf je nog snel in! Het kan nog.

Sandra van Hees