Novembervieren: mistig en zonnig!

Gepubliceerd op 3 november 2015

NovembervierenVorig jaar leek de Amstel meer op de Franse Rivièra. Dit jaar was de Amstel in mist gehuld. Voor de dames startend in blok 1 werd de spanning “wel-niet-wel-niet starten” er dan ook in gehouden. De mist was dusdanig dat er geen zicht was. De site werd in de gaten gehouden. Om 10:20 uur de mededeling ”De wedstrijden in blok 1 gaan helaas niet door”. Teleurstelling voor de 5 ploegen die van start zouden gaan. Maar roeien blijft een buitensport en veiligheid gaat voor alles. Een extra bakkie troost bood uitkomst.

 

Blok 2 was ook nog spannend. Het leek er heel even op dat deze ook niet van start zou gaan. Gelukkig wel. De j16* vier met Jasper aan boord met roeimaten van de Roosendaalse en de Maastrichtse beten de spits af. De Dineke gleed als een speer door het water, tot vlak voor de Rozenboord. Een snoek, en door de snelheid kwam de riem klem te zitten onder de duwstang. De mannen wisten wat ze moesten doen. Rustig blijven, boot stilleggen, hand in het water, blad draaien, omhoog duwen. De riem loswippen en aangeven en met elkaar weer oppakken. Koelbloedig als team kwamen ze weer op stoom en kregen er geen genoeg van om andere ploegen in te halen. Een strakke mooie race. Helaas net 3,4 seconden te kort voor blik. Toch trotse mannen en als team kijken ze goed terug op de race met elkaar. Chapeau jongens!

De V4* met blauwvingers Sander, Nico en René aan boord met ondersteuning van Hans Marten van de Laak waren onverslaanbaar in het veteraneveld. Winnaar in VC4* en overall. De VA4* van Ruben lieten ook zien dat wij daar uit het oosten goed kunnen varen. Een derde plaats in hun veld bewijst dit maar weer.

Zo in de middag schijnt de zon heerlijk. Net vakantie aan de Amstel. Als veterane heer is eenmaal starten is niet genoeg. De ploeg van Sander/Nico/René/Hans Marten stapten in blok 3 ook nog even in de boord vier. Blik! En het moet gezegd worden met een mooie voorsprong op nummer twee.

Dank aan alle coaches, supporters en Willem-Jan die het botentransport weer als vanouds prima had geregeld.

Het wedstrijdseizoen blijft doorgaan. Volgende week de Lingebokaal op de Linge, waar Mariska (DV2x) en Sandra (MixV2x) starten. En op zondag de aftrap van de Wintercompetitie. Schrijf je nog snel in! Het kan nog.

Sandra van Hees