NK roeien: Martine derde in M18 1x

Gepubliceerd op 20 april 2015

Na alle afstandswedstrijden “De Head, Heineken, Twee- & skiffhead” stond afgelopen weekend in het teken van de eerste baanwedstrijd over 2 km.  Boord aan boord wordt dan gestreden. En ditmaal  “Het Nederlands Kampioenschap (NK) voor kleine nummers” (skiff en tweezonders). Wederom in Amsterdam en ditmaal op de Bosbaan.  

 

De nationale roeiwereld heeft uitgekeken naar  afgelopen weekend en de roeiers hebben zich gedegen voorbereid . Het was duimen dat het niet zo hard zou waaien als vorig jaar. Toen woei men letterlijk weg bij de Pr. Willem Alexanderbaan te Rotterdam. Ook dit weekend stond in het teken van wind en zon.  Vrijdagavond en zaterdag veel wind en helaas zoals de bosbaan bekend staan met het bijhorende baanvoordeel en nadeel. Maar dat kunnen roeiers mentaal wel handelen. Op zondag minder wind en dan lijkt het echt zomer.

Om met de deur in huis te vallen.  Martine heeft de bronzen plak veroverd in de skiff in het M18 1x veld. Een spannende race en een knappe prestatie in dit zware meisjes veld! Het moest na de race even bezinken, maar echt waar ze hoort bij de top drie van Nederland. Ook Celine, Ralf en Jasper hebben aan  de NK-nummers deelgenomen met een resultaat waar de Zwolsche trots op kan zijn:

* Ralf (j18 1x): 5e tijd

* Jasper (j16 1x): 6e tijd

* Celine (M18 1x): 10e tijd

Marloes en Laura (LDDEV2x) gingen dit weekend van start in het Developmentklassement en behaalde een mooie 8e plaats en haalden daarmee hun eerste klassementspunt binnen. Prima gedaan!

Naast het NK en het Developmentklassement kon men in andere velden boord aan boord strijden over 2 km. Vanuit de Zwolsche waren Joost (B 1x en N 1x),  Kilian (N 1x), John (B 1x en N 1x) en Philip (N 1x) in de skiff vertegenwoordigd. Deze laatste verstopt in een rood tenue in een Zwolsch bootje. Isabel met haar roeimaatje van Alphen in de dubbeltwee (M16 2x) & Marjolein en Fenny in de tweezonder (DO 2-).  Ook onder deze deelnemers finaleplaatsen voor Joost en Isabel:

* Isabel/Alphen (M16 2x): 5e tijd

* Joost (N 1x): 5e tijd

Het was een mooi en spannend weekend voor de roeiers, coaches en supporters. Op naar de volgende wedstrijd.

Sandra Schaap