Nieuws over de vloot – 1

Gepubliceerd op 10 november 2017

Doop jeugd trainingsskif

Het Hervormd Weeshuis heeft een subsidieaanvraag van onze vereniging goedgekeurd. Van dit geld (6000 euro) is onder andere een jeugd trainingsskiff aangeschaft die zaterdag 11 november gedoopt wordt door een jeugdlid die met de clubactie het meeste geld heeft opgehaald. Het is een nieuwe Wintech boot met bow rigger (veiliger) en voetenbord met klittenband. Een ander deel van deze subsidie zal gebruikt worden voor de lichte wedstrijdskiff (Filippi) die waarschijnlijk eind november/begin december geleverd zal worden.

Buitenboordmotor

We hebben twee oude, niet goed werkende buitenboordmotoren ingeruild en een nieuwe gekocht. We hopen dat deze motor nog deze week geleverd wordt. Het is een kleine motor met simpele bediening waar geen vaarbewijs voor nodig is. We gaan ervoor zorgen dat deze motor ook in noodsituaties gebruikt kan worden door alle leden (bedieningsinstructie, brandstof, sleutel).

Vloot poetsen

We willen dat de hele roeivloot twee keer per jaar serieus gereinigd wordt en in de was gezet (kunststof). Het na elke outing schoonmaken van de boot heeft er al voor gezorgd dat de vloot er beter uitziet, maar toch blijft er vaak een grauwe/geel/bruine aanslag op de boot achter. Die aanslag kan met poetsmiddelen verwijderd worden en door het in de was zetten wordt nieuwe aanslag verminderd. Paul Bouhuijs gaat dit coördineren. Van diverse mensen is al bekend dat ze hierbij willen helpen. Het liefst hebben we van alle ‘bloedgroepen’ (van recreatief/C-vloot, jeugd, wherries, competie, wedstrijd etc.) groepjes vrijwilligers die een aantal boten uit hun segment poetsen. Het is de bedoeling dat gedurende het poetsen de boot ook geïnspecteerd wordt en indien noodzakelijk er lijstjes gemaakt worden van dingen die niet goed meer zijn. Bas en Willem Jan zullen hier dan naar gaan kijken/verhelpen.
Graag onderling bespreken en aanmelden bij Paul via botenpoetsen@zrzv.nl.

Jan Bezemer
Materiaalcommissaris